19. oktober 2021
Kaare Dybvad Bek (S), indenrigs- og boligminister - Det er bestemt ikke for tidligt, at Kalundborg får en motorvej, og noget, vi har arbejdet for i mange år. Køerne ud af Kalundborg er efterhånden lange, og med en kommende stor containerhavn er det kun blevet mere aktuelt.
Kaare Dybvad Bek (S), indenrigs- og boligminister - Det er bestemt ikke for tidligt, at Kalundborg får en motorvej, og noget, vi har arbejdet for i mange år. Køerne ud af Kalundborg er efterhånden lange, og med en kommende stor containerhavn er det kun blevet mere aktuelt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glad minister bekræfter: Nu kommer motorvejen til Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glad minister bekræfter: Nu kommer motorvejen til Kalundborg
Kalundborg - 08. april 2021 kl. 05:33
Af Bjarne Robdrup

Kalundborg-motorvejen - nu kommer den. Hvad Nordvestnyt fastslog på sn.dk ved middagstid i dag, bekræftes nu af indenrigs- og boligminister i den socialdemokratiske regering, Kaare Dybvad Bek:

arrow Læs også: Østbanen: Flertal klar til at tyvstarte skinne-udbud

I morgen kommer regeringens udspil til nye veje og jernbaner i hele landet. Og jeg er stolt over, at vi nu foreslår at få bygget Kalundborg-motorvejen færdig! skriver Kaare Dybvad Bek.

Boligministeren, der stammer fra Holbæk-kanten, deler bunker af roser ud til Kalundborg:

- Det er bestemt ikke for tidligt, og noget, vi har arbejdet for i mange år. Køerne ud af Kalundborg er efterhånden lange, og med en kommende stor containerhavn er det kun blevet mere aktuelt.

Kalundborg er et godt eksempel på det vækstpotentiale, der er i provinsen, hvis vi tør satse på produktionsvirksomheder. Mange kender Novo, der laver insulin, men der bliver også produceret gips, enzymer, fiskeolie, undersøiske kabler og mange andre ting. Virksomhederne i Kalundborg konkurrerer på verdensmarkedet, og de sidste årtier er der kommet tusindvis af nye arbejdspladser til.

Og her snakker vi ikke om den slags jobs, hvor man piskes rundt af en app til sulteløn. Det er sikre stillinger, og en ufaglært procesoperatør kan starte på 35.000 kroner om måneden.

Men det er også dygtige og arbejdsomme folk, som bliver ansat, og de kommer fra hele Sjælland. Derfor er det mindste, vi kan gøre fra statens side, at sikre, at de kan komme ordentligt frem og tilbage, samtidig med at der bliver plads til containertrafikken. Det er ikke kun en fordel for Nordvestsjælland, men for hele Danmark.

Så nu foreslår vi, at man bygger motorvejen hele vejen til Kalundborg, ligesom vi foreslår historisk store investeringer i nye veje og jernbaner i resten af landet. Og jeg tror, at flere af Folketingets andre partier vil være enige i mange af de ting, vi foreslår.

Det betyder, konstaterer Kaare Dybvad Bek, at erhvervslivet fortsat kan udvikle sig og skabe vækst og nye arbejdspladser lokalt, helt uden støtteordninger eller særlig hjælp. Når vi bare sørger for at binde landet ordentligt sammen.

arrow Efter pres fra V og SF: Regeringen lover plan for Østbanen
21. april 2021 kl. 10:41 Opdateret: kl. 11:01
arrow To partier kræver skinner til Østbanen med i trafikplan
17. april 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 18:00
arrow Se projekterne: S genbruger næsten alt fra blå infrastrukturplan
16. april 2021 kl. 12:25 Opdateret: kl. 12:17
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk