25. juni 2019
Der er lavet dyrefold syd og øst for radiostationen på Gisseløre i Kalundborg. Foto: Per Christensen
Der er lavet dyrefold syd og øst for radiostationen på Gisseløre i Kalundborg. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gisseløretangen klar til dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gisseløretangen klar til dyr
Kalundborg - 15. januar 2019 kl. 13:01
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kom som en overraskelse for flere, der har været ude at gå tur på Gisseløre, at der netop er blevet opsat strømførende hegn på Gisseløretangen. Indhegningen er lavet lige syd for radiostationen, og det er et led i plejeplanen for det fredede område.

- Området trænger til afgræsning, men det har hele tiden været vigtigt for udvalget, at der tages hensyn til folk, der bruger Gissel- øretangen til gåture. Det skal der altså fortsat være mulighed for, understreger Jakob Beck Jensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Udvalgsformanden fortæller også, at han forventer, at Gisseløretangens rekreative værdi vil blive endnu større, når der kommer dyr:

- Det kan være, at det bliver et endnu mere populært sted at gå tur, siger Jakob Beck Jensen.

Plejeplanen skal harmonere med fredningens hensigt om at bevare strandengs­arealerne som naturarealer og samtidig sikre områdets rekreative værdier og tilgængelighed for publikum. Planen for områdets pleje tager afsæt i Fredningsnævnets kendelse af 11. december 2003.

Gisseløreområdet er delt ind i tre delområder. Det første er det rekreative område ved stranden og ved ro- og sejlklubben. Det udlægges til naturgræs, og krat med rynket rose ryddes.

I det andet delområde syd for radiostationen kan der ske samgræsning af geder, får, heste og Galloway-kvæg for at opnå det bedste resultat, og der opsættes fangfold og drikketrug.

Tredje delområde er den yderste odde af Gisseløre, hvor der stort set er vegetationsløst. Her sættes der rævesikkert hegn op, så fuglene kan få lov at yngle i fred. Området skal ikke plejes yderligere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk