22. oktober 2021
Vaccinen kan give ømhed om stikket og influenzalignende symptomer, men det er ikke noget, Niels Christensen tænker over. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Vaccinen kan give ømhed om stikket og influenzalignende symptomer, men det er ikke noget, Niels Christensen tænker over. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Generalprøve på vaccinationscentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Generalprøve på vaccinationscentret
Kalundborg - 12. april 2021 kl. 17:16
Af Magnus Eg Møller

På Hareskovvej I Kalundborg er der mandag formiddag godt gang i vaccinationsindsatsen. Her får 120 borgere fra målgruppe 7, 8 og 9 stikket som en del af regionernes store vaccinations-generalprøve. Generalprøven skal bruges til at teste bookingsystem, ankomstforhold, bevægelses-flow og observationsområder. I alt skal 100.000 borgere vaccineres, heraf 16.900 i Region Sjælland.

arrow Læs også: Her klarede de over 700 vaccinationer på en dag

I døren til vaccinationscentret står en pladsassistent klar til at tage imod de borgere, der skal vaccineres.

- Hej, jeg er lidt for tidligt på den. Må jeg godt komme ind, spørger en ældre kvinde, der netop er ankommet til vaccinationscentret.

- Det er intet problem. Kom du bare ind, lyder det fra pladsassistenten.

Sammen med sygeplejersker, læger og andre pladsassistenter skal han sørge for, at det hele glider, og at der ikke opstår kø ved vaccinationscentret.

Indenfor døren står en sygeplejerske klar til at føre borgerne videre til det lokale, de skal vaccineres i. På Hareskovvej er der i dag åbent for tre rum. På gulvet viser pile af rød og hvid tape, hvor man skal gå, og ved siden af dørene ind til vaccinationslokalerne viser røde og hvide krydser, hvor man skal vente, til der er plads i lokalerne.

- Vi havde et stort ryk fra morgenen, så vi har allerede fået 70 igennem, fortæller Helle Kjær Petersen, der er sygeplejerske på stedet.

De fleste, der ankommer nu, kan gå direkte ind og sætte sig i stolen og få deres vaccine. En af dem, der i dag bliver vaccineret, er Niels Christensen.

Han sætter sig til rette i stolen og smøger ærmet op, mens personalet spørger ind til, om han har haft symptomer, og hvilken medicin han tager.

- Er du klar, spørger lægen.
- Ja, ja, svarer Niels Christensen.

- Så kommer der et lille prik.

Et kort øjeblik fra han har sat sig, er han igen på vej videre - i første omgang til observationslokalet. Her uddeler to unge pladsassistenter saftevand og sørger for, at folk finder et sted at sidde ned. Når folk er blevet vaccineret, skal de nemlig observeres for bivirkninger i 15 minutter, inden de må tage hjem igen.

- Det gik jo bare perfekt. Der er ikke noget der. Hvis det havde været Astra-Zeneca, kunne det godt være, jeg havde været lidt betænkelig, siger Niels Christensen med et smil.

Heldigvis for Niels Christensen er alle dagens vacciner på Hareskovvej af mærket Pfizer/BioNTech.

På gangen står nu et ældre par og venter.

- Skal I begge vaccineres, spørger en af de ansatte.

- Ja, der sker endelig noget nu. Det er dejligt, svarer kvinden.

Den stille men konstante strøm af mennesker fortsætter. Mange smiler - også personalet.

- Det er sådan en hyggelig dag. Alle er i godt humør,. Vi er endnu ikke stødt på nogen problemer, og jeg tror heller ikke, vi kommer til det, fortæller Helle Kjær Petersen.

Generalprøven skal vise, om vaccinecentrene er klar til at kunne følge med, når der i følge leveranceplanerne vil komme større leverancer i den kommende tid.

arrow Åben igen - med tjek på test og coronapas
12. april 2021 kl. 19:29 Opdateret: kl. 17:29
arrow Fuld tryk i Roskilde-hallerne: Masse-stikkeri med Mette
12. april 2021 kl. 17:36 Opdateret: kl. 17:46
arrow En, to stik: 125 vaccinationer på tre timer
12. april 2021 kl. 16:09 Opdateret: kl. 15:47
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk