15. april 2021
Manufakturhandelen A. Kistrup Steffensen A/S i Kordilgade 36, var en af byens store butikker. Den blev grundlagt i 1922 af manufakturhandler H. Kistrup Steffensen, som drev butikken indtil 1930, hvor hans hustru A. Kistrup Steffensen overtog den daglige ledelse. Butikken er for længst nedlagt, og det er nu Skoringen, der sælger sko fra butikken i Kordilgade 36. Foto: 1970?erne  (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Manufakturhandelen A. Kistrup Steffensen A/S i Kordilgade 36, var en af byens store butikker. Den blev grundlagt i 1922 af manufakturhandler H. Kistrup Steffensen, som drev butikken indtil 1930, hvor hans hustru A. Kistrup Steffensen overtog den daglige ledelse. Butikken er for længst nedlagt, og det er nu Skoringen, der sælger sko fra butikken i Kordilgade 36. Foto: 1970?erne (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gamle butiksfacader i Kordilgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gamle butiksfacader i Kordilgade
Kalundborg - 21. november 2020 kl. 10:22

Der skete i 1600-tallet en udflytning fra den gamle købstad i Kalundborg og til landsbyen Kordel, og i 1650'erne var der næsten dobbelt så mange indbyggere i landsbyen Kordel, som lå øst for den gamle købstad i Højbyen.

Der blev gennem 1400- og 1500-tallet jævnligt formuleret forbud mod beboelse og handel i Kordel, men i 1660 kom der en administrativ ændring, således at landsbyen Kordel blev en del af Kalundborg købstad.

Herefter skete der nogle opkøb af grunde i Kordel, hvilket blev grundlaget for oprettelsen af de store købmandsgårde, og både torvehandelen og den øvrige handel, flyttede fra Højbyen til Kordel.

Gaden i Kordel hed Strandgaden, men blev i 1600-tallet ofte kaldt Corildgaden og senere Kordelgaden, før den i starten af 1900-tallet fik sit nuværende navn og blev til byens handelsgade, Kordilgade.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk