20. september 2019
Kåre Mattesen på vej mod det fynske mesterskab. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Kåre Mattesen på vej mod det fynske mesterskab. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fynsk mesterskab til Kalundborg Roklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynsk mesterskab til Kalundborg Roklub
Kalundborg - 24. marts 2019 kl. 19:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mændenes åbne klasse A var Kåre Mattesen, Kalundborg Roklubs tidligere formand, ikke til at besejre, da de Åbne Fynske Mesterskaber skulle afgøres i ergometerroning.

Kåre Mattesen er kendt for at være coastal- og langdistancespecialist med flere mesterskaber bag sig, men det viste sig, at han også kunne rive godt i håndtagene i ergometeret. Han lagde godt fra start og førte fra start til mål. Tiden blev 6.28.5, mens hans nærmeste konkurrent brugte 6.30.2.

Der var rekordstor deltagelse til mesterskaberne, som blev afviklet i Heldagsskolen i Vejlby ved Middelfart. De Fynske Mesterskaber er et årligt tilbagevendende stævne, som i år havde 260 starter. En del at løbene var stafetløb, hvor der deltog ekstra mange hold.

Fra Kalundborg Roklub deltog fire af klubbens medlemmer.

Ditte Sørensen prøvede kræfter i kvindernes åbne klasse A. Ditte Sørensen er nyt medlem af roklubben og er lige kommet med i roklubbens bestyrelse. Efter et godt løb kunne hun ro sig ind på en ærefuld andenplads i tiden 7.54.6, hvilket er personlige rekord. Førstepladsen gik til Odense i tiden 7.49.1.

Sidste løb med deltagelse fra Kalundborg var i 4 x 500 meter stafet for klubhold. I stafetten er fire roere i gang. Hver ror 500 m, og roerne skiftes til at ro på samme ergometer. Disse skift er meget krævende, da den roer, som er færdig med at ro, skal væk fra ergomeret, mens en ny skal på. Alt dette skal ske uden at farten går af ergometret.

Publikum er vilde med at se denne del af roningen, da der hele tiden sker noget rundt på de forskellige ergometre. Kalundborg stillede Ditte Sørensen, Lene Haugaard Mikkelsen, Christoph Knuth og Kåre Mattesen. Holdet roede i tiden 7.51.8, hvilket rakte til en 11. plads af de 23 hold, der deltog i stafetten.

På lørdag den 30. marts holdes der standerhejsning kl. 14 i roklubben.

Inden standeren går til tops med en forhåbentlig blå himmel i baggrunden, samles roklubbens medlemmer kl. 9 for at gøre roklubben klar til den nye sæson. I forbindelse med standerhejsningen er der bådedåb af roklubbens nye juniorkajakker, oplyser Britta Densen fra roklubben.

- I den nye sæson vil der både være instruktion i kajak og »baglænsroning«, så hvis man er glad for at være i naturen, så er det en god måde at få motion på.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk