21. marts 2019
Alt vinhøst-arbejdet foregår manuelt. Der skal ingen maskiner ind mellem rækkerne og lave traktosejord. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Alt vinhøst-arbejdet foregår manuelt. Der skal ingen maskiner ind mellem rækkerne og lave traktosejord. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld gang i vin-høsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld gang i vin-høsten
Kalundborg - 23. september 2018 kl. 07:38
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De er søde og smager helt fantastisk. Men det er ikke meningen, at de flotte solaris-vindruer på vinmarken mellem Røsnæsvej og Hejrevej på Røsnæs skal spises. De skal blive til en fremragende Røsnæs-udgave af nordisk koldklimavin med den karakter og friskhed, som det nordiske klima giver. Høsten, som er årets højdepunkt i vinmarken, er i gang lige nu og skal være overstået, når weekenden er ovre.

Fredag gik Lise og Povl Barfod i gang med Barfodvin-høsten sammen med landbrugseleven Mads Heimdal, og op ad formiddagen kom der flere hjælpere til:

- Lørdag var vi omkring 20 til solaris-vinhøsten, fordelt på naboer, sommerhusgæster og gode venner fra flere steder rundt om i landet, fortalte Povl Barfod.

Han og hustruen, der begge er arkitekter, går efter kvalitet frem for kvantitet og er meget spændte på årets høst, som tegner aldeles lovende. Fordelt på to marker med vinstokke, der er plantet i 2015 og 2017, har de sorterne solaris, souvignier gris, rondo, cabernet cantor og rotgipfler til produktion af hvidvin og rosé i samarbejde med vinmager, Heinrich Hartl III, som har enkelhed og skånsom vinificering som princip.

Barfodvin dyrkes økologisk, og Lise og Povl Barfod er i gang med en biodynamisk/regenerativ omlægning og bliver Danmarks første regenerative vingård.

Barfodvin har adresse på Guldbjerggård, Røsnæsvej 437, hvor der også er gårdbutik med salg af Barfodvin.

Lise og Povl Barfod har i øvrigt netop fået LAG-midler, 310.000 kroner, til udvikling af gårdbutikken og et mini-eksperimentarium, hvor man vil kunne se hele vin-processen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk