2. august 2021
Det er ved hjælp af donationer og frivillige kræfter, at værftet i Havnsø mere og mere ligner det kulturhus, som det i vidt omfang fungerer som.
gallery icon

Se billedserie

Det er ved hjælp af donationer og frivillige kræfter, at værftet i Havnsø mere og mere ligner det kulturhus, som det i vidt omfang fungerer som.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige har forskønnet Havnsø Værft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Frivillige har forskønnet Havnsø Værft
Kalundborg - 15. juli 2020 kl. 05:54
Af Anna Egeris Karstoft

Siden Velux Fonden for halvandet år siden donerede 75.000 kroner til Havnsø Værft, er den gamle bygning i højere og højere grad kommet til at ligne det kulturhus, som stedet i vidt omfang fungerer som.

Midlerne er blevet brugt til at isolere både vægge og loft med plader og gips og indkøbe varmepumper, der gør, at man ikke længere behøver at sidde med jakke på, når der afholdes sociale arrangementer om vinteren.

Ud over fondsmidlerne, er det i den grad også ved hjælp af donationer fra lokale aktører og frivillige kræfter, at bygningen på Havnsø Havn har fået det udtryk, som den har i dag.

De gamle porte ud mod havnen er således i løbet af det seneste år blevet skiftet ud med et stort vinduesparti, som Kalundborg-virksomheden Houg Tømrer- og snedkerfirma har doneret. Ligeledes har Havnsø Tømrer og Snedkerforretning doneret troldtekt-plader til at isolere loftet.

- Jeg er meget stolt af Havnsøs beboere og af, at folk stiller op og synes, det er et godt projekt, siger Olejørk Olsen, der er formand i foreningen Havnsø Museumsværft.

På samme vis har en lokal kunstner stået for at indrette værftet med en række caféborde, en sommerhusejer har, med sit tagdækkerfirma, sponsoreret nye lamper, der er ved at blive sat op, og et medlem af foreningen har sponsoreret et billardbord, som, at dømme efter en pointtavle, allerede flittigt bliver benyttet.

- Vi lever af folks gavmildhed og interesse for stedet, fortæller kasserer i foreningen Katja Kristjansen, imens hun glad viser alle forbedringerne frem.

Hun kan fortælle, at der, siden foreningen blev stiftet i 2014, er blevet brugt et par hundred tusind kroner på at renovere bygningen, og at foreningen selv har stået for halvdelen af midlerne.

Uden de frivillige kræfter i foreningen, var man da også næppe nået så langt som i dag. Det er nemlig formand Olejørk Olesen, der sammen med nogle af foreningens frivillige har stået for at isolere loft og vægge, ligesom de har etableret det nye vinduesparti. Andre har taget sig af at male bygningen udvendigt og skifte alt strøm på stedet.

Arbejdet har fundet sted det seneste halvandet år og i særdeleshed under coronakrisen, hvor værftet har været lukket for offentligheden.

For tre uger siden begyndte foreningen igen at afholde medlemsaftener med musik og viser om onsdagen. Ellers er alt stadig lukket.

Normalt afholdes der også fredagsbar og andre arrangementer som eksempelvis juletræsfest, tøndeslagning, kunstudstillinger og borgermøder. Flere lokale foreninger anvender desuden lokalerne, som også kan lejes til private arrangementer.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk