18. januar 2021
Der var både mange brandfolk og mange lokale, der kom for at se, hvad der var sket, da City Market brændte den 25. maj 2018. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
Der var både mange brandfolk og mange lokale, der kom for at se, hvad der var sket, da City Market brændte den 25. maj 2018. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frifundet for påsat brand - slipper for udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frifundet for påsat brand - slipper for udvisning
Kalundborg - 12. juni 2019 kl. 12:58
Af Martin Stokkebro Moestrup

Der blev formentlig festet hos familien Rezek i Kalundborg tirsdag aften. Hassan Zivar Rezek, 47-årig ægtemand og far til fem, blev nemlig tirsdag af Østre Landsret frifundet for ildspåsættelse.

Dermed undgår familiefaren, der hele tiden har nægtet sig skyldig, både en lang fængselsstraf og ikke mindst en udvisning af landet.

- Familien var samlet i retten. De græd af glæde alle sammen efter dommen. Det var meget overvældende, fortæller Karoline Døssing Normann, forsvarer for Hassan Zivar Rezek.

Retten i Holbæk havde ellers i november idømt ham to års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i 12 år for at sætte ild til den tidligere købmandsbutik City Market på hjørnet af Slagelsevej og Holbækvej i Kalundborg den 25. maj sidste år.

Det var en skærpende omstændighed i dommen, at City Market lå i stueetagen af en beboelsesejendom. Men dommen blev altså omstødt af domsmandsretten i Østre Landsret.

- Retten fandt ikke, at der var tekniske beviser, der godtgjorde, at han havde startet branden. Retten fandt det derfor ikke bevist ud over enhver rimelig tvivl, at han kunne dømmes for ildspåsættelse, fortæller anklager Simone Romme fra statsadvokaten i København.

Hassan Zivar Rezek har siddet varetægtsfængslet siden dagen efter branden, det vil sige i over et år.

- Han står nu til erstatning efter de gældende takster, siger Karoline Døssing Normann.

Taksterne for frihedsberøvelse er 6800 kroner for det første døgn og 850 kroner for de efterfølgende døgn ifølge anklagemyndighedens vidensbase.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk