10. august 2020
- Jeg har svært ved at forstå helt præcist, hvad det er, som Kalundborg Kommune opkræver de meget høje beløb for i servitutsagerne om tilbagekøbsret. Der er jo ikke meget arbejde i at slette nogle få linjer i en tinglysning, siger Claus Sørensen. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

- Jeg har svært ved at forstå helt præcist, hvad det er, som Kalundborg Kommune opkræver de meget høje beløb for i servitutsagerne om tilbagekøbsret. Der er jo ikke meget arbejde i at slette nogle få linjer i en tinglysning, siger Claus Sørensen. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra småpenge til økonomisk trussel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra småpenge til økonomisk trussel
Kalundborg - 29. november 2017 kl. 16:20
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg: - Forskellen er rystende. Jeg kender Fredløv og Inge Enggaard, som står til at skulle af med et sekscifret beløb til Kalundborg Kommune for at få slettet den servitut, der giver kommunen ret til at købe ejendommen tilbage. Jeg og min hustru kom af med den samme servitut for vores ejendom i 1997. Det kostede os 700 kroner til tinglysningen og ikke en øre mere.

Sådan fortæller Claus Sørensen, der sammen med sin hustru Lene bor på Chr. Den 2's Vej i Havebyen, som er parallelvej til Ole Lundsvej 11, hvor Inge og Fredløv Enggaard bor. Enggaard-­ægte­parret var ikke klar over betydningen af den tinglyste servitut fra 10. april 1934 om villaen på Ole Lundsvej 11, som ønskes sat til salg. Det var ejendomsmægleren, der fortalte parret, at huset ikke kan sættes til salg med den begrænsende servitut, og servitut-sagen om Ole Lundsvej 11 er på vej til behandling i kommunalbestyrelsen.

Claus Sørensen mener, at servitut-forskellen fra dengang til nu måske er juridisk i orden, men som han ser det, er det en meget voldsom forskelsbehandling af de borgere, hvis ejendomme er omfattet af kommunal tilbagekøbsret.

Kalundborg-advokat Per Nykjær fra firmaet Sv. O. Hansen har fortalt, at han har kendskab til sager, hvor kommunen har krævet flere hundrede tusinde kroner for at slette en tilbagekøbs-servitut. Og en anonym mæglerkilde nævner beløb op mod en halv million kroner.

- På den baggrund bør kommunen vise hensyn, mener Claus Sørensen, der kontaktede Nordvestnyt for at bakke ægteparret Enggaard op.

Borgmester Martin Damm (V) har understreget, at den kommunale tilbagekøbsret ikke inden for kommunalfuldmagtens regler kan aflyses uden videre, men han nævner en »gylden mellemvejsløsning«, som kan blive aktuel i både ægteparret Enggards og andre sager, hvor gamle tilbagekøbs-servitutter skal slettes.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk