3. juni 2020
Nedrivning af nogle af de bygninger der lå rundt om det gamle kornpakhus. Til højre den bygning, hvor S.P. Jensen & Co., op mod Kordilgade, havde kontor, og midtfor, op mod træerne på Møllebakken, den bygning hvor der tidligere var manufaktur og kolonialhandel. Foto: 14.02.2011  (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Nedrivning af nogle af de bygninger der lå rundt om det gamle kornpakhus. Til højre den bygning, hvor S.P. Jensen & Co., op mod Kordilgade, havde kontor, og midtfor, op mod træerne på Møllebakken, den bygning hvor der tidligere var manufaktur og kolonialhandel. Foto: 14.02.2011 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Fra kornpakhus til butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Fra kornpakhus til butik
Kalundborg - 10. april 2020 kl. 10:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når de handlende hos tøjbutikken Hennes & Mauritz, som har forretning mellem Kordilgade 28 og Bredgade i Kalundborg, går rundt for at finde ud af, om der er noget af det udstillede tøj, der kan friste dem, er det nok de færreste der tænker på, at på denne adresse, mellem Kordilgade og havnen, lå der, med start for over 200 år siden, en af Kalundborgs største købmandsgårde, hvorfra der også dengang blev solgt manufaktur.

Købmandsgården blev grundlagt den 15. november 1809 af købmand Elias Israel Roeskilde, som en stor blandet købmandshandel med kolonial, korn, skind, trælast, brændevinsbrænderi og manufaktur.

Købmand Roeskilde drev forretningen i 64 år, og hans efterfølger Carl Michaelsen var kun 14 år, da han i 1862 kom i lære i den købmandsgård, som han 11 år senere overtog.

Trælast, korn og foderstof handel blev udviklet meget under købmand Carl Michaelsens ledelse, og kolonial og manufaktur forretningerne blev solgt fra, men blev i købmandsgårdens bygninger.

I 1896 døde Carl Michaelsen, kun 48 år gammel, og den nye leder af købmandsgården blev hans svigersøn Søren Peter Jensen, under hvis ledelse firmaet blev yderligere udbygget.

Den gamle købmandsgård var karakteriseret ved unge ledere. Købmand Elias Israel Roeskilde var kun 17 år da han startede købmandsgården, hans efterfølger Carl Michaelsen var 25 år da han overtog ledelsen, og nu skulle den kun 19-årige S.P. Jensen være leder af købmandsgården.

S.P. Jensen & Co, som nu var firmanavnet, blev senere overtaget af Superfos, og blev herefter en del af dlg.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk