21. juli 2019
Denne sommer er det Mathilde Thrysøe, som rører i gryderne på Café Edderfuglen, som ligger ved Røsnæs Naturskole. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Denne sommer er det Mathilde Thrysøe, som rører i gryderne på Café Edderfuglen, som ligger ved Røsnæs Naturskole. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Australien og hjem til Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Australien og hjem til Røsnæs
Kalundborg - 11. juli 2019 kl. 05:58
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

21-årige Mathilde Thrysøe har nærmest fået madlavning ind med modermælken.

Hun og storesøsteren Karoline Thrysøe har hjulpet med at lave mad i moderen Tina Thrysøes firma Fra Chilli til Safran, og i dag er de begge uddannede kokke.

Da Mathilde Thrysøe var færdig med sin kokkeuddannelse, hvor hun stod i lære hos Smålandshavet i Karrebæksminde, arbejdede hun et par måneder i Kerteminde, inden hun sammen med en tjeneruddannet veninde tog til Australien for at arbejde og rejse.

- Jeg ville se noget andet og prøve at arbejde i et andet land, siger hun.

Under læretiden var Mathilde Thrysøe også tre måneder i Italien, som hun syntes, var meget spændende og givende.

- Mit engelske blev meget bedre, og det var en fordel, da jeg skulle til Australien, siger hun.

De to unge kvinder fik et job i en café, som de selv skulle starte op, som lå langt væk fra alting i en lille landsby kaldet Nowa Nowa, hvor der boede mange aboriginals.

- Det var vildt at prøve. Alle i landsbyen vidste, hvem vi var, siger Mathilde Thrysøe.

Både kulturen og maden var anderledes. Ejeren af caféen vidste ikke så meget om at drive en café, så Mathilde Thrysøe fik et stort ansvar.

Samtidig var det midt i højsæsonen, så i løbet af de tre måneder fik de unge kvinder arbejdet virkelig mange timer.

Herefter var det tid til at være turister i et par måneder, inden turen atter gik mod Danmark. Her fik hun blandt andet set operahuset i Sydney og prøvet at fodre en kænguru. Hun nåede dog ikke at se det hele, så hun kunne godt tænke sig at vende tilbage igen som turist.

- Jeg kan virkelig godt anbefale andre at tage til udlandet for at arbejde. Det giver så meget, siger hun.

Tilbage til Edderfuglen
Hjemvendt var det meningen, at Mathilde Thrysøe om sommeren skulle hjælpe til på Café Dyrehøj på Dyrehøj Vingård, som Tina Thrysøe er forpagter af og som storesøsteren Karoline Thrysøe kører i det daglige.

Men i stedet endte det med Tina Thrysøe og Dyrehøj Vingård i fællesskab blev enige om overtage forpagtningen af Café Edderfuglen, som er beliggende ved Røsnæs Naturskole, og Mathilde Thrysøe fik ansvaret for den daglige drift af Café Edderfuglen, som havde første åbningsdag den 4. maj.

Hun kender stedet godt, fordi hun har tidligere stået i opvasken, og hendes mormomr og morfar har boet på gården.

- Det er gået godt. Vi har haft en del gæster. Både lokale og turister, siger hun.

I denne uge er hun gået ind i højsæsonen, hvilket betyder at Café Edderfuglen nu har åbent hver dag fra klokken 11-16.

Der bliver serveret diverse frokostanretninger, som sandwich, stjerneskud, æggekage og sildemad, og derudover kan man også få hjemmelavet lagkage.

Den 21-årige har fire unge mennesker til hjælpe som tjenere og opvaskere, og hvis det virkelig brænder på, så bliver mormoren kaldt ind som reserve.

De to søstre Mathilde Thrysøe og Karoline Thrysøe arbejder tæt sammen, så de kan træde i hinandens sted, hvis det bliver nødvendigt på grund af sygdom eller andet.

Når Mathilde Thrysøe har fri, så hjælper hun ofte til på Café Dyrehøj om aftenen. Sommerferien er derfor udskudt til senere.

Hvad fremtiden byder på efter Café Edderfuglen lukker ned for denne sæson, ved den 21-årige endnu ikke.

Engang i fremtiden vil hun også gerne have sit eget sted. Men ikke endnu.

- Jeg vil gerne prøve noget nyt for at få ny inspiration, siger hun.

Hun kunne også godt tænke sig at arbejde på en efterskole, hvor hun kunne være med til at lære børn at lave mad. En højskole synes hun også kunne være spændende at arbejde på.

Hele verden står åben for den unge kvinde, men denne sommer skal der laves lækker mad på Café Edderfuglen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk