24. september 2021
Fotograf Thomas Rønn, Birkerød, kræver 50.000 kroner af borgergruppen Beskyt Jammerland Bugt for ulovlig brug af et af hans billeder. Men borgerne afviser kravet som »helt uantageligt og urimeligt«, lyder det fra formanden Jens Rønnemoes Pedersen.
Fotograf Thomas Rønn, Birkerød, kræver 50.000 kroner af borgergruppen Beskyt Jammerland Bugt for ulovlig brug af et af hans billeder. Men borgerne afviser kravet som »helt uantageligt og urimeligt«, lyder det fra formanden Jens Rønnemoes Pedersen.
Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotograf-krav om erstatning ender i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fotograf-krav om erstatning ender i retten
Opdateret 21. juli 2015 kl. 11:29
Kalundborg - 20. juli 2015 kl. 14:03
Af Bjarne Robdrup

Fotograf Thomas Rønn, Birkerød, kræver 50.000 kroner af borgergruppen Beskyt Jammerland Bugt for ulovlig brug af et af hans billeder. Men borgerne afviser kravet som »helt uantageligt og urimeligt«.

Den dialog, der har været mellem parterne, har ikke ført til noget resultat, endsige forlig. Og derfor mødes parterne nu i retten.

arrow Læs også: Borgere i dialog med fotografen

Et aspekt, der gør sagen ganske usædvanligt, er, at den Tysklandsbaserede virksomhed Not Allowed selv har tilbudt borgergruppen assistance. Not Allowed, der ledes af Morten Kristensen, har base i Neumünster mellem Kiel og Hamborg og er et selskab under ZZ Distribuation, som sælger mode på nettet.

Jens Rønnemoes Pedersen, formand for borgergruppen ved Jammerland:

- Morten Kristensen kontakter mig, fordi han har læst artiklerne i Nordvestnyt om fotografens krav mod os. Han finder kravet og sagens udgangspunkt så urimeligt, at han gerne vil støtte vores sag (nej til kystnære havmøller i bugten) ved at gå ind som sponsor. Det betyder, at borgernes interesser i denne sag reelt varetages af en virksomhed, der normalt »lever af« at beskytte fotografer og andre, hvis ophavsret er krænket. Man kan sige, at det er »den omvendte verden«, men vi er meget glade for denne håndsrækning, siger Jens Rønnemoes Pedersen.

Not Alloweds hjemmeside kan man blandt andet læse:

»Not Allowed er en service til privatpersoner og små- og mellemstore firmaer, som har fået kopieret billeder, illustrationer eller tekster. En sag, som de fleste normalt ville sende videre til advokaten med dertilhørende høje udgifter. Og ved længerevarende sager, kan udgifterne til advokaten være uforudsigelige. Not Allowed har lavet en discount service, hvor vi har skåret alt det komplicerede og uforståelige advokatsnak væk, og hvor fokus er på enkel, simpel og effektiv håndtering af sager, hvor klientens ophavsret er blevet krænket.«

arrow Fotograf fastholder krav til borgere
19. juni 2015 kl. 13:13 Opdateret: kl. 12:57
arrow Borgere går til modangreb
17. juni 2015 kl. 16:13 Opdateret: kl. 14:29
arrow Fotograf kræver kæmpeerstatning af borgere
11. juni 2015 kl. 18:23 Opdateret: kl. 12:39
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk