20. marts 2019
Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er positivt stemt for at prøve at måle Kattegatforbindelsens effekt på områder som sammenhængskraften på tværs af landet. Foto: Søren Schaadt Larsen
Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er positivt stemt for at prøve at måle Kattegatforbindelsens effekt på områder som sammenhængskraften på tværs af landet. Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forundersøgelse: Mulig analyse af Kattegatbroens »bløde« effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forundersøgelse: Mulig analyse af Kattegatbroens »bløde« effekt
Kalundborg - 24. september 2018 kl. 17:10
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jacob Jensen, medlem af Folketinget samt regionsrådet i Region Sjælland og finansordfører for Venstre, har netop modtaget svar fra transportministeren på spørgsmål om, hvorvidt Kattegatforundersøgelsen skal omfatte mere end blot de hårde fakta om trafik-tal, økonomi med videre, som er standard i forundersøgelser af infrastrukturprojekter.

arrow Læs også: - Bro og motorvej er forskellige størrelser

- Dette projekt er dog ikke standard, men et helt ekstraordinært projekt. Det er derfor rigtig godt, at transportministeren vil se på at medtage en analyse/beskrivelse i forundersøgelsen om de mere »bløde« effekter, som kan være svære at måle, men som for et samfund kan være enormt store. Jeg tænker på sammenhængskraften og forståelsen mellem landsdelene både socialt, kulturelt og geografisk, fortæller Jacob Jensen.

Han nævner også, at man bare kan tænke på, hvad Storebæltsforbindelsen har betydet for afstandene mellem Øst- og Vestdanmark.

Kattegatforbindelsen vil på tilsvarende vis kunne samle landet endnu mere. Og det har større værdi end blot kroner og ører, mener Jacob Jensen.

Hans spørgsmål til ministeren lød således:

»Vil ministeren tage initiativ til, at den omtalte forundersøgelse af en Kattegat-forbindelse også vil undersøge effekten på områder, som almindeligvis kan være svære at måle på, såsom sammenhængskraften og den kulturelle forståelse på tværs af landet med videre?«.

Svære at kvantificere

Det besvarede transportministeren på denne måde:

»Som spørgeren nævner, er der tale om en type effekter, der typisk er svære at kvantificere. Der er mig bekendt ikke erfaring med at gennemføre denne type undersøgelser, som en del af forundersøgelsen af et anlægsprojekt. Såfremt det besluttes at igangsætte forundersøgelsen af en fast forbindelse over Kattegat, er jeg dog villig til at se nærmere på, hvilke muligheder der foreligger for at give en overordnet beskrivelse af forbindelsens effekt på områder som sammenhængskraften på tværs af landet.«

arrow Regeringen vil undersøge muligheder for Kattegatbro
22. august 2018 kl. 07:40 Opdateret: kl. 07:42
arrow Kattegat-forbindelse fra Røsnæs kan stå klar i 2030
22. marts 2018 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk