24. juli 2019
Godt 30,6 procent i Kalundborg har ifølge en opgørelse fra Danske Bank mere end 50.000 kroner stående på en traditionel bankkonto. Det får de ikke noget ud af. Foto: Charlotte Koefoed
Godt 30,6 procent i Kalundborg har ifølge en opgørelse fra Danske Bank mere end 50.000 kroner stående på en traditionel bankkonto. Det får de ikke noget ud af. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortsat store opsparinger i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsat store opsparinger i Kalundborg
Kalundborg - 19. februar 2019 kl. 06:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt 30,6 procent i Kalundborg har ifølge en opgørelse fra Danske Bank mere end 50.000 kroner stående på en traditionel bankkonto. Det er mindre end i resten af landet, hvor det i gennemsnit gælder 34 procent. Nye tal fra Nationalbanken viser endvidere, at der alene i 2018 kom 40 milliarder kroner mere ind på de danske indlånskonti.

- En del danskere får i disse år flere penge mellem hænderne, og ofte havner de ekstra penge på bankkontoen. Selvfølgelig er det en god ide at have lidt stående til uforudsete udgifter, men har du 50.000 kroner eller mere stående i banken, kan du med fordel overveje at investere pengene, siger Frank Stenholm Larsen, filialdirektør i Danske Bank Kalundborg Afdeling. Han uddyber:

- I øjeblikket er renteniveauet så lavt, at du ikke får noget ud af at have pengene i banken. Faktisk risikerer du, at dine penge bliver mindre værd over tid, fordi priserne stiger.

Og netop derfor er det en god ide at se på andre muligheder.

Få mere ud af dine penge
Når man investerer, har det stor betydning, hvornår man skal bruge pengene igen. Som udgangspunkt skal man ifølge Frank Stenholm Larsen have en tidshorisont på minimum tre år for, at det kan svare sig. Og så handler det selvfølgelig om at finde en investeringsform, der passer til dig og din investeringsprofil.

- Investeringer i aktier og obligationer kræver, at du har en vis tidshorisont, for markederne går jo som bekendt op og ned. Samtidig kan du investere med forskellige grader af risiko. Du kan for eksempel vælge en obligationsfond, hvor risikoen er forholdsvis lav, men hvor du har gode muligheder for at opnå et større afkast end på bankkontoen, siger Frank Stenholm Larsen og peger på, at det altid er en god ide at tale mulighederne igennem med banken, inden du går i gang med at investere.

Nye muligheder på markedet
En mulighed er også den nye Aktiesparekonto, der blev lanceret ved årsskiftet netop for at få danskerne til at investere mere. Her er det muligt at købe aktier for op til 50.000 kr. - med en skatteprocent på 17 procent mod de normale 27-42 procent afhængigt af gevinstens størrelse.

- Aktiesparekontoen er en oplagt mulighed for mange, der har penge til overs. Pengene bliver ikke bundet som på en pensionsopsparing, så du kan tage dem ud når som helst. Som navnet antyder, er det kun muligt at investere i aktier, siger Frank Stenholm Larsen.

Appen June
Alternativt kan man også bruge bankernes nye investeringsapps, der gør det både nemt og billigt at komme i gang med at investere mindre beløb.

- Med vores investeringsapp, June, kan man for eksempel investere helt ned til 100 kroner, og man har altid mulighed for at sælge uden ekstra omkostninger. Det er et supplement til vores andre investeringstilbud og aktive forvaltede løsninger, og er helt oplagt, hvis ens penge ellers bare står på en indlånskonto med nulrente, siger Frank Stenholm Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk