22. september 2020
Kalundborg Kommune mangler social- og sundhedsansatte. Derfor gentager man i 2020 et projekt, der skal få ledige ind i sektoren. Foto: Per Christensen
Kalundborg Kommune mangler social- og sundhedsansatte. Derfor gentager man i 2020 et projekt, der skal få ledige ind i sektoren. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortsat jagt på sosu'er

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsat jagt på sosu'er
Kalundborg - 14. januar 2020 kl. 16:01
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Også i år vil Kalundborg Kommune forsøge at få ledige borgere til at tage job i ældreplejen gennem projektet Sosu Klar Kalundborg.

- Det er gået godt, så vi gentager projektet i 2020, siger Søren Ole Sørensen, direktør i kommunen med ansvar for blandt andet sundheds- og ældreområdet.

Kommunen startede Sosu Klar Kalundborg op sidste år med inspiration fra et projekt i Vordingborg. Via information til de ledige fra Jobcentret kom der 100 borgere til infomøde om projektet, 24 af dem deltog i et femugers skoleforløb og 16 endte med at arbejde i ældreplejen. Det er på den baggrund, at man har valgt at gentage Sosu Klar i 2020.

- Vi har problemer med at rekruttere på området, og vil derfor se, om vi kan vække interessen hos ledige borgere, fortæller Søren Ole Sørensen.

Projektet har ligeledes fokus på at få deltagerne til at starte på uddannelsen som social- og sundhedshjælper. Da sn.dk i sidste uge snakkede med Birgit Larsen, der arbejder som vikar på Plejecenter Loch Ness i Kåstrup, hvor hun har fået job gennem Sosu Klar, var uddannelsen noget hun overvejede.

Økonomi til at uddanne

Hun havde dog betænkninger i forhold til økonomien. Men ifølge Søren Ole Sørensen er der afsat penge til, at projektdeltagerne kan tage en uddannelse på det, der hedder voksenelevløn, så de altså undgår den lavere su-sats.

- Vi kan gøre det med cirka ti borgere, og hvis hun melder sig, ville det undre mig, hvis ikke hun bliver godkendt. Ellers får vi jo heller ikke den effekt af Sosu Klar, som vi gerne vil. Det er vigtigt med faglighed i de opgaver, der løses, og vi har en interesse i at uddanne vores personale, siger han.

Sn.dk har været i kontakt med Birgit Larsen, der fortæller, at hun stadig overvejer, om hun skal begynde på uddannelsen.

Billede

Birgit Larsen har deltaget i Sosu Klar og overvejer nu, om hun skal uddanne sig til social- og sundhedshjælper. Foto: Martin Stokkebro Moestrup


- Jeg skal lige se, om jeg kan få det til at passe på hjemmefronten, siger hun.

Ifølge Søren Ole Sørensen overvejer Kalundborg Kommune, om man skal kopiere Sosu Klar-modellen til projekter for andre faggrupper, der er behov for i kommunen, eksempelvis pædagoger.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk