15. oktober 2018
Tømmerup Kirke og Præstegård.
Tømmerup Kirke og Præstegård.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarer går efter fire års fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarer går efter fire års fængsel
Kalundborg - 13. november 2017 kl. 11:40
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved dagens procedure ved Retten i Holbæk i forbindelse med sagen mod den tidligere Tømmerup-præst, Dan Peschack, der i fredags blev dømt i skyldig i størstedelen af anklagerne om seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser mod børn og unge, argumenterer den dømtes forsvarer nu for, hvilken straf, han skal have.

arrow Læs også: Tømmerup-præst venter trekvart år på ankesag

Tidligere på dagen har anklager Anja Liin argumenteret for en straf på ikke under 12 år, ligesom hun har lagt vægt på, at der ligger særligt skærpende omstændigheder bag, idet 47-årige Dan Peschack har misbrugt sin stilling som præst.

Forsvarer Ulrik Sjølin mener, at en straf på fire og et halvt år vil være rimeligt.

Formålet med straf i Danmark er resocialisering. Vi straffer for at bygge et nyt og bedre menneske. Man skal passe på ikke køre for meget på følelserne i denne her sag, for det at udmåle en straf skal foregå sagligt.

Vi er nødt til at kigge på tidligere praksis. 12-14 år er derfor, efter min mening, helt skudt over mål. Det er at skyde gråspurve med kanoner. Vi kan ikke bare lægge punkterne i anklageskriftet oven i hinanden, som om det var Lego-klodser, sagde Ulrik Sjølin.

Han mente heller ikke, at straffelovens paragraf 88, der kan sprænge strafferammen med op til det halve af dommens længde, skal tages i brug.

Selvfølgelig er det her absolut en alvorlig sag, men paragraf 88 er til de helt ekstraordinære sager med skærpende omstændigheder, som vi ikke har set før. Det mener jeg ikke vi har at gøre med her, argumenterede forsvareren med henvisning til tidligere domme, hvor paragraffen har været brugt.

Ulrik Sjølin mente desuden ikke, at Dan Peschack skal frakendes retten til at virke som præst. Han kunne dog godt gå med til at forbyde ham at have med børn og unge at gøre i en fem-årig periode.

At tage præstegerningen fra ham oven i hatten er i mine øjne en dobbeltstraf. Han har vist, at han har haft svært ved at have med børn og unge at gøre, så det skal han selvfølgelig ikke have mulighed for, men derfor kan man godt være præst i andre sammenhænge, som eksempelvis præst for hjemløse, sagde Ulrik Sjølin under sin procedure.

arrow Tidligere Tømmerup-præst får 10 års fængsel
15. november 2017 kl. 13:06 Opdateret: kl. 13:10
arrow Anklager går efter 12 år eller mere mod dømt præst
13. november 2017 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk