19. oktober 2019
Borgmester Martin Damm (V): - Omdrejningspunktet er, at det er borgerne, der skal have glæde af de eventuelle nye muligheder, forslaget skaber.
Borgmester Martin Damm (V): - Omdrejningspunktet er, at det er borgerne, der skal have glæde af de eventuelle nye muligheder, forslaget skaber.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag til besparelser får måske slet ingen effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag til besparelser får måske slet ingen effekt
Kalundborg - 15. maj 2019 kl. 13:36
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks stående udvalg skal hver for sig finde besparelser, der svarer til en halv procent af udvalgenes serviceramme. Det drejer sig i følge borgmester Martin Damm (V) om et årligt beløb i omegnen af 11 millioner kroner.

Hensigten er, at der udarbejdes forslag til aktiviteter, der bedst kan undværes. De frigivne penge kan så anvendes til andre aktiviteter i form af tilbud, borgerne kan få glæde af.

- Omdrejningspunktet er, at det er borgerne, der skal have glæde af de eventuelle nye muligheder, forslaget skaber, tilføjer borgmesteren.

Men det er ikke, fortsætter Martin Damm, sikkert, at besparelserne gennemføres. Det er de enkelte udvalg, der peger på besparelsesforslag, men det er den samlede kommunalbestyrelse, som i sidste ende træffer beslutning om, hvorvidt nye aktiviteter skal gennemføres - og hvor pengene i givet fald skal føres hen, siger Martin Damm, der betegner aktivitetsforslaget som et oplæg til det kommende budget.

- Der er ikke tale om, at hvert udvalg partout skal finde et bestemt beløb til andre aktiviteter. Og hensigten er heller ikke at erstatte bestående aktiviteter og tilbud, der ikke kan undværes, med nye tilbud, siger han.

Forslaget har været rundt i stort set alle stående udvalg. Drøftelserne har ikke ført til konkrete beslutninger endnu, og udvalgene fortsætter drøftelserne i møderne i juni.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk