8. august 2020
Jakob Beck Jensen (V): - Jeg tager sagen op i teknik og miljøudvalget.Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Jakob Beck Jensen (V): - Jeg tager sagen op i teknik og miljøudvalget.Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand: - Grundejere skal selv betale for at få fjernet tang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand: - Grundejere skal selv betale for at få fjernet tang
Kalundborg - 18. juli 2019 kl. 05:58
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vil i overvejende grad blive grundejerne - ejerne af sommerhuse ud til de strande, der er plaget af tang - som i givet fald kommer til at betale regningen for at fjerne de uønskede planter fra strandkanterne. Det siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune, Jakob Beck Jensen (V). Men han agter også at række en hånd frem for at finde en brugbar løsning:

arrow Læs også: Løsgænger i med- og modvind i sag om tang

- Jeg vil gerne stå på mål for, at kommunen bidrager med mandskabstimer, hvor ansatte blandt andet undersøger, hvortil og hvordan tangen kan fjernes - og hvad det koster. Jeg tager sagen op på første udvalgsmøde i august, siger han.

Bjerge Sydstrand - normalt en børnevenlig og flot strand uden for meget strøm - er i nogle år voldsomt plaget af tang. I år er det slemt. Lugten kan være nærmest uudholdelig, og sommerhusgæster - både ejere og lejere - er alt andet end begejstrede.

Formanden for lokalrådet i Gørlev, Jonas Henriksen, siger direkte, at Kalundborg Kommune har en forpligtelse til at bidrage - også økonomisk, fordi det er i kommunens interesse at understøtte og udvikle den kommunale turisme.

Jakob Beck Jensen:
- Tang er ikke det letteste at fjerne. Tangen kan indeholde tungmetaller, og før man kan fjerne tangen, skal den analyseres. Det er en tung proces, siger han.

Jonas Henriksen siger, at der ikke nødvendigvis er tungmetaller i tang:

- Og er det ikke tilfældet, er der rigtig mange anvendelsesmuligheder for tangen, eventuelt at pulverisere den og sprede den ud over markerne.

Jakob Beck Jensen (V) lægger ikke skjul på, at han godt kan forstå grundejernes frustrationer, men siger samtidig, at der ikke er tale om et nyt problem.

- Der har altid været problemer med masser af tang i den sydlige del af Bjerge Sydstrand, i hvert fald i alle de år, jeg kan huske tilbage.

Borgmester Martin Damm (V) sagde tidligere på ugen, at det koster en krig at bortskaffe tangen, og at andre kommuner har prøvet forskellige løsninger - uden større succes?

- Derfor er det også min opfattelse, at vi skal have undersøgt, hvad det koster at fjerne tangen. Den snak skal vi have i udvalget og siden i kommunalbestyrelsen. Hvis grundejerforeningerne under ét er med på, at vi skal løse problemet, og hvis den fornødne økonomi kan rejses, så tror jeg også, at der vil være politisk opbakning, siger Jakob Beck Jensen.

arrow Lokalråd: Op mod 800 ton tang skal fjernes
23. juli 2019 kl. 07:03 Opdateret: kl. 15:35
arrow Han holder øje med tang
17. juli 2019 kl. 19:33 Opdateret: kl. 09:10
arrow Vred formand: - Vågn op, kommune!
16. juli 2019 kl. 13:51 Opdateret: kl. 14:24
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk