22. september 2021
Bjarne Rose Pedersen, formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg, mener, at det er de pårørende, som kommer til at tage slæbet nu. Foto: Mik
Bjarne Rose Pedersen, formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg, mener, at det er de pårørende, som kommer til at tage slæbet nu. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand: De pårørende må tage slæbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand: De pårørende må tage slæbet
Kalundborg - 28. februar 2018 kl. 06:32
Af Eva Lyng Johansen

Misbrug og Socialpsykiatrien skal på grund af budgetoverskridelser på otte millioner kroner have skåret 19 stillinger, og det bliver på onsdag den 28. februar at medarbejderne får besked.s

Beslutningen om fyringerne ærgrer formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg, Bjarne Rose Pedersen.

- Det bliver jo de pårørende som kommer til at tage slæbet, når de ramte ikke får den hjælp, som de skal have. Det er igen en spareøvelse, siger han.

Siden udmeldingen om de kommende fyringer kom torsdag i sidste uge, så har foreningen Bedre Psykiatri allerede fået tre henvendelser fra borgere, som ønsker hjælp fra det frivillige mentorkorps, som foreningen har.

Foreningen har fem frivillige mentorer, som kan hjælpe borgere med psykisk sygdom med eksempelvis at socialisere eller med at få styr på hjemmet.

- Kommunen kunne jo godt bevillige otte millioner kroner. I stedet bliver det dem, som er hårdt ramt i forvejen, som igen bliver svigtet, siger Bjarne Rose Pedersen.

- Jeg frygter, at vi får rigtigt mange henvendelser fra folk nu, og vi kan jo ikke hjælpe 24 timer i døgnet. Det bliver en mere overfladisk støtte, siger formanden.

Bedre Psykiatris mentorordning har kørt i tre år.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk