15. oktober 2019
Laila Muhareb Udby med sin yngste datter Tiabell på to år. Foto: Anders Ole Olsen
Laila Muhareb Udby med sin yngste datter Tiabell på to år. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatter og diplomat i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter og diplomat i børnehøjde
Kalundborg - 08. juli 2016 kl. 15:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En dag var Laila Muhareb Udby og hendes mand Peter Udby frustrerede over, at Leonora var så vred. Den femårige var et fyrværkeri af følelser.

- Vi så på hinanden og sagde: Hvad gør vi? Så sagde jeg pludselig til hende: Er der krig i dine følelser, slås de om pladsen?

- Så faldt hun bare til ro, fordi der var sat navn på. Det at vi kunne italesætte det på den måde og lege med det, ja, det fungerede bare for os, fortæller Laila Muhareb Udby.

Oplevelsen inspirerede hende til legebogen »Følelsesbogen« med undertitlen »Jeg er en skumfidus med rokketand og bar numse«. Over syv kapitler og for­tællinger bliver der sat ord og billeder på lige så mange grundfølelser: Jeg er vred, kærlig, ked af det, nysgerrig, bange, glad, tro mod mig selv/super mig.

- Bogen er til de fem- til syv­årige og deres forældre og de andre voksne, de er sammen med og bliver passet og opdraget af, fortæller Laila Muhareb Udby, som er palæstinenser og født i Tyskland. Da hun var 13 år flyttede familien til Danmark og et rækkehus på Klosterparkvej i Kalundborg.

Hun er student fra Kalundborg Gymnasium og har en kandidatgrad i internaitnale forhold fraSyddánsk Universitet i Odense.

Men nu arbejder jeg som diplomat i børnehøjde for at skabe gode relationer mellem børn og voksne har stiftet sit eget børnebogsforlag, Dialeg.

Lørdag den 9. juli kl. 11-13 signerer hun sin nye bog hos Bog og Ide på Kordilgade i Kalundborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk