9. april 2020
- At være forældre til et barn med en psykisk udfordring er langt fra det, der er nemmest her i verden, siger formand i Bedre Psykiatri Kalundborg Bjarne Rose Pedersen. Foto: Anders Ole Olsen
- At være forældre til et barn med en psykisk udfordring er langt fra det, der er nemmest her i verden, siger formand i Bedre Psykiatri Kalundborg Bjarne Rose Pedersen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om psykisk sygdom i familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om psykisk sygdom i familien
Kalundborg - 18. februar 2020 kl. 15:14
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når én i familien rammes af psykisk sygdom, rammes hele familien. Også parforholdet kommer under pres. Hvordan overlever parforholdet krisen?

Det fortæller Peter og Dorthe Stieper om, når de til et foredrag den 27. februar beskriver, hvordan deres parforhold kom under alvorligt pres, da deres datter blev ramt af en alvorlig anoreksi, depression og angst.

Det er Bedre Psykiatri Kalundborg, der står bag arrangementet, der finder sted i Café Solsikken i Skibbrogade 52 i Kalundborg kl. 19-21.30.

Peter og Dorthe har været gift i 27 år og tager udgangspunkt i deres egen historie, når de fortæller åbent og med et glimt af humor om, hvordan de som mand og kvinde har reageret forskelligt på, at deres datter blev syg: hvordan de skulle rumme hinandens forskelligheder, finde fælles fodslag og processen med efterfølgende at genfinde hinanden i parforholdet.

Ægteparret kommer ikke med nogle lette svar eller løsninger, men formidler med deres ærlige beretning med både identifikation og håb til par, der er ramt af psykisk sygdom i familien.

Peter arbejder til daglig som VVS-rørsmed, mens Dorthe arbejder som pårørendementor. Hun har tidligere været ansat som forældrementor i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden, hvor deres datter har været indlagt.

Dorthe har desuden en baggrund som kulturformidler, journalist og forfatter og udgav i efteråret bogen »Historien om en mor - 11 mødre fortæller om at have børn med autisme.«

- At være forældre til et barn med en psykisk udfordring er langt fra det, der er nemmest her i verden. Tit og ofte kommer skilsmissen oven i, da det tærer enormt på samlivet. Her får vi en unik mulighed for at høre hvad Dorthe og Peter gjorde for at holde sammen gennem deres ægteskabelige udfordringer og virkelig se de udfordringer forældre står i, når ens barn bliver udfordret psykisk, udtaler formand Bjarne Rose Pedersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk