17. februar 2020
Tømmerup Skole, hvor en pige i indskolingen blev udsat for grænseoverskridende adfærd fra to drenge. Det fik pigens forældre besked om på skolens intranet fire døgn senere. Foto: Thomas Rye
Tømmerup Skole, hvor en pige i indskolingen blev udsat for grænseoverskridende adfærd fra to drenge. Det fik pigens forældre besked om på skolens intranet fire døgn senere. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre fik først besked om overgreb efter fire døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre fik først besked om overgreb efter fire døgn
Kalundborg - 19. januar 2018 kl. 08:42
Af Ulrik Reimann og Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg ved godt, at der er noget, der hedder numseleg blandt børn. Men dét, som vores datter er blevet udsat for på Tømmerup Skole, er ikke uskyldig numseleg. Det er et overgreb, fortæller faren til en pige i indskolingen på Tømmerup Skole.

arrow Læs også: Top 10: Udsigt til farligt vejr blev mest læst

Han og hustruen, som ikke ønsker datterens eller deres egne navne frem, er dybt rystede over, at de først fik besked af skolens leder, Jimmy Sørensen, fire dage efter, at en pædagog opdagede pigen på et toilet sammen med to jævnaldrende drenge, hvor pigen blev udsat for grænseoverskridende adfærd.

- Det er ikke leg, når to små drenge misbruger min datter oralt og forsøger at penetrere hende på toilettet, siger pigens far.

Forældrene fik besked om episoden via skolens intranet: - Vi vil gerne opfordre jer til at tale med jeres datter om at sige ja og nej de rigtige steder og ikke bare følge med, når andre siger det.

Hun har brug for hjælp til at tydeliggøre og markere sine grænser, skrev Jimmy Sørensen blandt andet.

Faderen mener, at drengene har presset hans datter til at gå med dem ud på toilettet.

- Det har de fået hende til ved at true hende, ved at slå og spytte på hende, ved at holde hende udenfor, ved at tale grimt til hende ... Hun er blevet mobbet lige siden starten i skolen. Det har sat hende i en situa­tion, hvor hun har måttet vælge det mindste af to onder - konstant og hård mobning eller at gøre, hvad drengene siger.

Skolens udlægning er, at pigen ikke har været hverken »tvunget, fastholdt eller truet« til at deltage af de to jævnaldrende drenge.

- Jeg oplever, at skolelederen forsøger at beskytte skolen og sig selv. Det er i hvert fald ikke vores datter, han beskytter, siger faderen.

Leder på Tømmerup Skole, Jimmy Sørensen, siger til Nordvestnyt, at sagen er håndteret efter bogen, og Mette Heidemann, direktør i Kalundborg Kommune, siger, at det var i orden at vente fire dage med at orientere forældrene på grund af behov for at undersøge sagen ordentligt.

arrow Kø ved nyt traktørsted og bageri
17. november 2018 kl. 14:22 Opdateret: kl. 14:22
arrow Biograf-ejer brutalt overfaldet af fem mænd
05. november 2018 kl. 11:16 Opdateret: kl. 11:16
arrow Lastbil spærrede Holbækvej
24. oktober 2018 kl. 10:16 Opdateret: kl. 10:16

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk