18. december 2017
Gørlev Idrætsefterskole er med 158 aktive på elevholdet et af de store indslag under forårsopvisningerne. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Gørlev Idrætsefterskole er med 158 aktive på elevholdet et af de store indslag under forårsopvisningerne. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forårsfest i livsglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forårsfest i livsglæde
Kalundborg - 05. marts 2017 kl. 11:13
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udenfor holder busser i alle farver på rad og række, og børn og unge myldrer ud for at få deres tasker. Allerede på trappen ind i hallerne er der kø, for det gælder for publikum om at få den bedste siddeplads til gymnastikkens udstillingsvindue, forårsopvisningerne.

5103 gymnaster viste i tre dage i Kalundborg-hallerne, fra fredag til søndag, hvad de har lært i træningslokalerne hjemme i klubberne og på efterskolerne. Og det er ikke så lidt.

De gymnastiske udtryk er meget forskellige og det er niveauet naturligvis også. Som Linda Bach Larsen, gymnastikkonsulent i DGI, udtrykker det:

- Stævnet er traditionelt et breddestævne, men til forårsopvisningerne kommer også en række efterskoler og DGI's egne landsdelshold, og så er vi oppe på et temmelig højt niveau. Holdene sætter standarden for, hvad man kan opnå, og de allerdygtigste er som regel også dem, der lander på DGI's verdenshold senere i deres karriere.

Fælles for alle de aktive, hvor fredag aften alene var forbeholdt de voksne, mens ungdommen rullede sig ud lørdag og søndag, er glæden ved at vise, hvad man har lært.

Forårsopvisningerne er gymnastikkens højborg, der år efter år samler tusinder af gymnaster over hele landet, og Kalundborg-opvisningerne i år er blandt mastodonnterne med sine tusinder af aktive - og næsten lige så mange publikummer.

En folkefest i bevægelse, fantasi og livsglæde.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk