23. november 2017
Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) er ikke tilfreds med, at kommunen får afslag på alle ansøgninger om tilskud og lån fra staten. (Arkiv)
Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) er ikke tilfreds med, at kommunen får afslag på alle ansøgninger om tilskud og lån fra staten. (Arkiv)
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For rig til at få statstilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For rig til at få statstilskud
Opdateret 13. september 2017 kl. 14:09
Kalundborg - 13. september 2017 kl. 13:21
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den sidste del af sommeren gik en historie rundt i hele landet om, at to af regeringspartierne (Venstre og Konservative) delte milde pengegaver ud til projekter i kommuner, de gerne ville støtte.

Sådanne gaver har Kalundborg Kommune ikke mærket meget til. Snarere tværtimod.

Kalundborg Kommune har, som de fleste andre kommuner, ansøgt om at komme i betragtning ved fordeling af tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner. Kalundborg har også ansøgt om lånedispensationer. Men tommelfingeren er vendt nedad i alle tilfælde.

- Sådan lidt populært sagt kan man vel spørge, hvad man skal med fjender, når man har sådan nogle venner, lyder det tørt fra borgmester Martin Damm (V).

Kalundborg Kommune har mange penge i kassen og er vel reelt bedre stillet end så mange andre kommu- ner?

- Vi udviser i Kalundborg Kommune rettidig omhu, når vi lægger budgetter, men vi har også øje for, på hvilke vilkår staten yder tilskud til kommunerne, og på det grundlag kan vi ikke se, at vi skulle være bedre stillet eller mindre kvalificerede end så mange andre, siger Martin Damm - og fortsætter:

- Man kan spørge på en anden måde: Er det rimeligt, at kommuner, der ikke udviser den omtalte rettidige omhu, men har brugt for mange penge og på den måde er kommet i klemme, »præmieres« med statslige tilskud eller begunstiges med lånedispensationer? Jeg mener ikke, at det er et kvalificeret kriterium for at få del i tilskud. Men historien i sin gribende enkelhed er, at Kalundborg på alle parametre er forbigået.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk