18. oktober 2019
Det er på midten af den vestlige mole, at havnebadet kommet til at ligge. Arkivfoto
Det er på midten af den vestlige mole, at havnebadet kommet til at ligge. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond betaler: Havnsø får havnebad til 350.000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond betaler: Havnsø får havnebad til 350.000 kr.
Kalundborg - 10. maj 2019 kl. 13:41
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra næste vinter vil vinterbadere i Havnsø og omegn kunne lune sig i en sauna med panoramaudsigt til Nekselø, når de har været en tur i vandet på Havnsø Havn.

Havnsø Lokalråd har nemlig fået bevilget 350.000 kroner af Nordea Fonden til at etablere et splinternyt havnebad med blandt andet sauna, badebro, omklædningsrum, udendørs brusere og renoverede udspring.

Havnebadet bliver placeret på den første mole på Havnepladsen ved »det gule hus«, hvor lystfiskerforeningen bor i dag.

Lokalrådet fik godkendt dets ansøgning hos Nordea Fonden tilbage i efteråret og fik for en måned siden frigivet de første 80 procent af bevillingen.

De resterende 20 procent tilfalder, når projektet er færdigt, oplyser Søren Møberg, der er formand i arbejdsgruppen for Havnsø Havnebad, der er nedsat af Havnsø Lokalråd.

Den 24 kvadratmeter store saunabygning, der både kommer til at rumme sauna og omklædningsrum, forventes at stå færdig i slutningen af november, men allerede til sommer vil vandglade borgere kunne benytte sig af de nye badefaciliteter.

Der er nemlig blevet monteret stiger på molen, og i løbet af den næste måned forventer man at etablere bænke samt en seks meter lang badebro på den sydvestlige side af molen, ligesom der arbejdes på at renovere nogle betonklodser, som allerede anvendes som udspring.

- Området dernede har altid været brugt flittigt af badegæster. De seneste år har folk sporadisk badet på strandene om vinteren, og en del har givet udtryk for, at det kunne være fedt, at der var en sauna på havnen, siger formand for Havnsø Lokalråd Kristian Olsen om baggrunden for projektet.

På sigt er tanken, at der skal stiftes en vinterbadeforening, som, via brugerbetaling, skal stå for driften af faciliteterne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk