13. august 2020
Fredag eftermiddag blev første spadestik taget til genopbygningen af Avista Oils nedbrændte raffinaderi på havnen i KAlundborg. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fredag eftermiddag blev første spadestik taget til genopbygningen af Avista Oils nedbrændte raffinaderi på havnen i KAlundborg. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til nyt raffinaderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til nyt raffinaderi
Kalundborg - 16. november 2018 kl. 14:37
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremmødet var stort på Juelsmindevej 6 i Kalundborg, da der blev taget første spadestik til Avista Oils nye raffinaderi på grunden hvor firmaets gamle raffinaderi brændte ned sidste sommer.

- Jeg tror ikke, at der er nogen der er til stede i dag, som har glemt den 24. juli sidste år. Det var en forfærdelig dag, der blev begyndelsen på en lang, hård og frustrerende periode. Det har været hårdt for os alle, og jeg har set voksne mennesker bryde sammen i gråd. Den slags gør indtryk, sagde direktør Leon Sloth Skovbo, da han bød velkommen.

- At vi står her i dag, er alene fordi alle har gjort en kæmpe indsats for at rejse os igen. Vi kan alle være stolte over det som begynder i dag. Det bliver et slid og et stort stykke arbejde, men det er af den sjove slags, fortsatte direktøren, der også takkede for stor opbakning fra både Kalundborg Kommune og resten af lokalsamfundet.

Borgmester Martin Damm (V) var inviteret med som æregsgæst for at tage første spadestik til den nye fabrik, og han lagde ikke skjul på, at man i Kalundborg Kommune var meget glade for også i fremtiden at have Avista Oil på havnen i Kalundorg.

- Når noget brænder helt ned til grunden, som det gjorde sidste år, så er det ingen selvfølge, at noget nyt rejser sig i sit sted. Vi er allesammen med glade og taknemmelige, for at vi også i fremtiden kan finde jer her i byen, sagde Martin Damm.

Det nye raffinaderi vil anvende den mest avancerede og miljøvenlige teknologi til at omdanne sort spildolie til baseolie af høj kvalitet. Baseolie, som derefter indgår i produktion af ny smøreolie.

At byggeriet af et nyt spildolieraffinaderi bliver en realitet skyldes et samarbejde mellem tyske Avista Oil og britiske Greenbottle.

De to selskaber har i fællesskab etableret et nyt selskab, som skal stå for genopførelsen og senere driften af anlægget.

Det nye raffinaderi får en næsten fordoblet kapacitet på 100.000 liter spildolie om året, og vil samtidig kunne spare samfundet for udledningen af 48.000 tons CO2 årligt.

Efter planen forventes det nye raffinaderi at stå klar til brug ved udgangen af næste år.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk