22. juli 2019
De nuværende diplomingeniørstuderende i bioteknologi ser ud til at få en del nye medstuderende næste år. Foto: Hans Jørgen Johansen.
gallery icon

Se billedserie

De nuværende diplomingeniørstuderende i bioteknologi ser ud til at få en del nye medstuderende næste år. Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere vil være ingeniører i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere vil være ingeniører i Kalundborg
Kalundborg - 15. marts 2019 kl. 15:50
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

39 håbefulde personer har søgt ind på kvote 2 på diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi i Kalundborg, viser tal fra Professionshøjskolen Absalon. Det er rekord og næsten 40 procent flere end sidste år. Alle 39 ansøgere har valgt Kalundborg som deres førsteprioritet.

arrow Læs også: Så mange har søgt Absalons uddannelser

Der er i alt 80 pladser på studiet, der er delt op i to hold - et dansksproget og et engelsksproget. Normalt ser man lidt flere ansøgere på kvote 1, så umiddelbart ser det godt ud i forhold til for første gang i uddannelsens korte historie at få alle pladser besat.

- Tallene ser fine ud, men mest af alt håber jeg på, at vi får to gode hold. Vi er en ung uddannelse, og vi ved, at det tager noget tid at blive kendte, siger Dorthe Kjær Pedersen, centerchef på Professionshøjskolen Absalons Centre for Engineering and Science, som diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi og bioanalytikeruddannelsen hører under.

For håbefulde kommende bioanalytikere var det første gang, at de kunne søge direkte ind på uddannelsen i Kalundborg. Det første hold bioanalytikere i Kalundborg, der går på uddannelsen i øjeblikket, søgte nemlig ind i Næstved og valgte så herefter at rykke til Kalundborg.

Der er 20 pladser på studiet, og 18 har valgt Kalundborg som deres første prioritet. Også her ser det altså meget fornuftigt ud i forhold til at få fyldt holdet ud.

- Overordnet set har mange, der har søgt i Kalundborg, valgt det som første prioritet. Det virker altså som om, at når man først har valgt Kalundborg, så går man efter det, siger Dorthe Kjær Pedersen.

Kvote 1-ansøgere kan søge til og med 15. juli. Alle ansøgere får besked den 28. juli.

arrow Færre unge søger ind på velfærdsuddannelserne
15. marts 2019 kl. 16:51 Opdateret: kl. 16:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk