12. december 2017
Af de 83 kandidater i 2013 var der 28 kvinder. Det kommende valgs 94 kandidater omfatter kun 29 kvinder. Altså under en tredjedel. (Arkiv)
Af de 83 kandidater i 2013 var der 28 kvinder. Det kommende valgs 94 kandidater omfatter kun 29 kvinder. Altså under en tredjedel. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere stiller op til valget - kvinderne på tilbagetog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere stiller op til valget - kvinderne på tilbagetog
Kalundborg - 11. oktober 2017 kl. 13:24
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Markant over 10 procent flere borgere ønsker at sidde med omkring bordet, når der skal tænkes lokalpolitik, i forhold til for fire år siden, da Kalundborg Kommune sidst havde kommunalvalg.

I 2013 stillede 83 kandidater op fordelt på 10 lister. Men når borgerne sætter deres kryds tirsdag 21. november, er der 94 kandidater at vælge mellem. Og de fordeler sig på 13 lister. Det er rekord under Kalundborg storkommune.

At antallet af kandidater et steget - og tilsvarende med antallet af lister - siden sidste kommunalvalg er der ikke noget overraskende i, siger Roger Buch, forskningschef i samfundsfag ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Man skal huske på, at der er kommet to nye partier til, mange vælgere allerede har hørt om, Nye Borgerlige og Alternativet. De stiller op i mange kommuner - herunder Kalundborg - og forsøger således også at opnå lokalkommunal repræsentation. Og så er der fortsat ret mange lokale lister, der også spiller en rolle.

Men mens det samlede antal kandidater til kommunalvalget i Kalundborg er stigende, er kvinderne på tilbagetog. Af de 83 kandidater i 2013 var der 28 kvinder. Det kommende valgs 94 kandidater omfatter kun 29 kvinder. Altså under en tredjedel. Det er heller ikke overraskende, siger Roger Buch.

Mens navnene på de 94 kandidater nu er offentliggjort, er der endnu ikke angivet alder på dem alle. Men tendensen er, at gennemsnitsalderen denne gang er højere i Kalundborg Kommune end for fire år siden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk