27. september 2020
Mandag blev 4. og 5. klasse på Kirke Helsinge Skole undervist i bl.a. dans af 19-årige Isack Ochieng fra Nafsi Africa.
gallery icon

Se billedserie

Mandag blev 4. og 5. klasse på Kirke Helsinge Skole undervist i bl.a. dans af 19-årige Isack Ochieng fra Nafsi Africa.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere skoler får i denne uge kenyansk besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere skoler får i denne uge kenyansk besøg
Kalundborg - 04. juni 2019 kl. 08:51
Af Anna Egeris Karstoft

Der blev lavet forskellige akrobatiske øvelser, danset og slået på tromme, da 4. og 5. klasse på Kirke Helsinge Skole mandag fik besøg af to kenyanske, unge mænd fra den afrikanske gruppe Nafsi Africa, der arbejder med akrobatik i slummen.

Flere skoler i Kalundborg Kommune er nemlig blevet en del af det treårige EU-projekt Culpeer4Change, der blandt andet vil sætte fokus på FN's verdensmål og øge videnudvekslingen mellem unge fra syden og europæiske lande, og mandag blev projektet sat i gang på Kirke Helsinge Skole, hvor temaet var klima.

Projektet involverer kulturgrupper fra 12 forskellige lande i Afrika, Asien og Latinamerika, der i løbet af projektet vil besøge syv forskellige europæiske lande, heriblandt Danmark og Kalundborg Kommune.

De to unge kenyanere, Joel Kirambo på 31 år og Isack Ochieng på 19 år, fortalte blandt andet om, hvordan Kenya oplever store klimaforandringen i øjeblikket med forsinket og for tidlig regn.

Projektet er støttet af EU, der i Kalundborg Kommune har bevilget 500.000 kroner til projektet. Midlerne er gået til at aflønne to medarbejdere, der bruger henholdsvis en ottendedel og en fjerdedel af deres tid på projektet. Kalundborg Kommune står selv for 10 procent af lønningerne.

I Danmark er Sønderborg Kommune, Kalundborg Kommune og projektet Global Kids involveret i projektet.

- Projektet handler både om, at de unge får noget viden om FN's Verdensmål, men det går også ud på at få børn til at mødes i forskellige verdensdele i øjenhøjde, så de udveksler, det de kan, fortæller Torben Vosbein fra projekt Global Kids, der var med på Kirke Helsinge Skole mandag.

Resten af ugen besøger de to kenyanere Firhøjskolen, Rynkevangsskolen, Løve-Ørselv skole og Bregninge Bjergsted Friskole.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk