2. december 2020
Medlemmerne af Faurboegnens Folkedanserforening bevæger sig videre på marchen efter at have lunet sig på en kop varm kakao i Kalundborg Museum. Foreningen har gået julemærkemarchen de sidste i hvert fald seks år. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
gallery icon

Se billedserie

Medlemmerne af Faurboegnens Folkedanserforening bevæger sig videre på marchen efter at have lunet sig på en kop varm kakao i Kalundborg Museum. Foreningen har gået julemærkemarchen de sidste i hvert fald seks år. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere hundrede gik julemærkemarch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere hundrede gik julemærkemarch
Kalundborg - 02. december 2018 kl. 11:44
Af Martin Stokkebro Moestrup

Søndag formiddag er våd og kold, men stemningen og en god kop kakao på Kalundborg Museum luner. Vejret kunne da også være værre, eller som Henny Isager fra Kalundborg formulerer det:

arrow Læs også: Se billeder: Regnvejr kunne ikke stoppe march for julemærkehjem

- Det står jo ikke ned i stænger.

Sammen med otte andre medlemmer af Faurboegnens Folkedanserforening er hun ude og gå dette års julemærkemarch, der har pit-stop med forplejning på museet.

- I vinterhalvåret går vi altid tur den første søndag i måneden. Det falder så sammen med det her, som er en god ting at støtte, siger Snertinge-beboer Gert Pedersen, et af foreningens andre medlemmer.

Man kan gå fem eller ti kilometer med start nede fra Kalundborg Idrætsforenings lokaler ned i Munkesøen. Cirka 150 gik af sted ved 9-tiden. Ved 10.30-tiden havde omkring 210 støttet julemærkehjemmene med minimum 30 kroner og bevæget sig ud på marchen. Det oplyser Gitte Keller, der som frivillig har været med de sidste 25 år af de cirka 30 år marchen er blevet gået i Kalundborg.

Ude på ruten går Berit Hammer fra Røsnæs med sine to border collier Mica og Aimee. Hun er medlem af Danmarks civile Hundeføreforening (DcH), der har til huse ude på Stejlhøj, og som er kommet små 50 medlemmer med hunde for at gå marchen.

- Det er en tradition for os, og jeg har vel gået den de sidste 10-12 år, fortæller Berit Hammer.

DcH Kalundborg bruger turen som juleafslutning ude i klubben, forklarer hun.

- Så er der gløgg og æbleskiver, og der uddeles pokaler til årets bedste hunde, siger Berit Hammer.

arrow 950 gik julemærkemarch i den gode sags tjeneste
02. december 2018 kl. 18:25 Opdateret: kl. 19:08
arrow Mange vil være med i årets Julemærkemarch
27. november 2018 kl. 08:57 Opdateret: kl. 09:58
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk