18. juni 2021
Det er sundt at komme ud og mødes med andre. Det er mindre vigtigt, hvad man laver. Man kan gå ture, spille kort, strikke eller høre foredrag. På billedet er der ældrefest i Hvidebækhallen.Foto: Per Christensen
Det er sundt at komme ud og mødes med andre. Det er mindre vigtigt, hvad man laver. Man kan gå ture, spille kort, strikke eller høre foredrag. På billedet er der ældrefest i Hvidebækhallen.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere ældre er blevet ensomme under corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flere ældre er blevet ensomme under corona
Kalundborg - 14. maj 2021 kl. 14:27
Af Thomas Rye

Ældrerådet i Kalundborg ser gerne, at der kommer mere fokus på ensomhed blandt kommunens ældre oven på coronakrisen. Rådet roser samtidig kommunen for flere af de initiativer, som allerede er sat i gang på området.

Ensomhed har været et stort problem for mange under coronakrisen og den medfølgende nedlukning af Danmark, og selv om landet så småt er i gang med at blive genåbnet, så har mange svært ved igen at komme ud blandt andre mennesker og være sociale.

Særligt for de ældre er det et problem.

- Det er vores klare indtryk, at coronakrisen har været med til at forstærke problemerne med ensomhed blandt ældre i Kalundborg Kommune. Nogle har været isoleret i lang tid og har svært ved at skulle bevæge sig ud blandt andre mennesker igen. Andre holder sig hjemme, fordi de frygter coronasmitte, siger næstformand i ældrerådet Bente Andersen.

Ældrerådet havde onsdag aften sit årlige dialogmøde med teknik- og miljøudvalget samt kultur- og fritidsudvalget, og et af emnerne, som rådet havde bedt om at få taget op, var netop ensomhed blandt kommunens ældre.

- Ældrerådet konstaterer med bekymring, at nedlukningen af samfundet har haft betydelige konsekvenser for det gode og værdige ældreliv. Efter genåbning vil der være et stort behov for ekstraordinære indsatser inden for samvær, kulturelle og sociale relationer, lyder det i oplægget til mødet.

Ifølge Bente Andersen har Kalundborg Kommune allerede gjort meget for at hjælpe de ældre.

- Vi er faktisk meget stolte af kommunen. Man har udsendt trivselsbreve til alle borgere over 65 år, man har oprettet en succesfuld trivselstelefon, og snart lancerer man kulturpakker med en række arrangementer i hele kommunen, der netop er målrettet til at genskaber borgernes sociale relationer, siger hun.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk