24. juli 2021
Valgteknisk samarbejde på plads. Fra venstre Niels Erik Danielsen, Enhedslisten, Gert Larsen, Demokratisk Fællesliste, Tina Beck-Nilsson, Socialdemokratiet, og Thomas Hiorth, SF. Privatfoto
Valgteknisk samarbejde på plads. Fra venstre Niels Erik Danielsen, Enhedslisten, Gert Larsen, Demokratisk Fællesliste, Tina Beck-Nilsson, Socialdemokratiet, og Thomas Hiorth, SF. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire lister sammen om at vinde kommunevalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire lister sammen om at vinde kommunevalget
Kalundborg - 12. juli 2021 kl. 15:20

Af Bjarne Robdrup
Nærmest som forventet har Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Demokratisk Fællesliste fundet hinanden i et valgteknisk samarbejde i rød blok frem til kommunalvalget i Kalundborg 16. november.

- Det gør vi, fordi vi selvfølgelig går efter en valgsejr - og vi ved, at hver en stemme tæller, siger listernes talspersoner, Tina Beck-­Nilsson, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, Niels Erik Danielsen, Enhedslisten, Thomas Malthesen Hiorth, SF, og Gert Larsen, Demokratisk Fællesliste, i en pressemeddelelse. Og så tilføjer de:

- Men det er dog mere end det.

- Som opposition har vi samarbejdet konstruktivt, og vi har på flere områder arbejdet på at forbedre borgernes forhold. Det drejer sig blandt andet om normeringer på daginstitutionsområdet, forbedringer for folkeskolen og generelt en forebyggende social indsats.

I den fælles udtalelse hedder det videre, at »Kalundborg kommune på det sociale område har et efterslæb, som starter med at påvirke det ufødte barn og mange gange følger den enkelte hele livet igennem. Vi skal have brudt den sociale arv, hvilket er en langsigtet indsats, der kræver et bredt samarbejde. Dette er senest i starten af 2021 dokumenteret af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), som påviser, at vores elever generelt klarer sig dårligere end elever med samme baggrundsforhold på landsplan, fordi de har dårlige sociale forhold«.

Tina Beck-Nilsson, Niels Erik Danielsen, Thomas Malthesen Hiorth og Gert Larsen påpeger videre, at »de sociale udfordringer betyder, at vi skal bruge resurser på sociale forebyggende indsatser. Kalundborg kommune har relativt mange penge, men grundet budgetloven er der lagt et loft over de penge, vi må bruge. Det har vi naturligvis også et fokus på«.

Den fælles udtalelses slutter som følger:

- Gennem vores valgsamarbejde satser vi ikke på blokpolitik efter kommunalvalget. Tværtimod satser vi på et bredt samarbejde med alle i kommunalbestyrelsen. Vi satser på mere åbenhed, borgerinddragelse og i det hele taget mere indflydelse for alle borgere i kommunen.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk