17. maj 2021
Medarbejdere og ledelse på Finderuplund får ros, efter politikerne i socialudvalget torsdag besøgte botilbuddet, der siden marts har været underlagt skærpet tilsyn. Foto: Bjarne Robdrup
Medarbejdere og ledelse på Finderuplund får ros, efter politikerne i socialudvalget torsdag besøgte botilbuddet, der siden marts har været underlagt skærpet tilsyn. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finderuplund får ros af politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finderuplund får ros af politikerne
Kalundborg - 07. september 2020 kl. 14:59
Af Anna Egeris Karstoft

Det ser ud til, at det skærpede tilsyn, som botilbuddet Finderuplund har været underlagt siden marts, har ført til flere positive tiltag på stedet.

I hvert fald har politikerne i socialudvalget både ros til medarbejderne og ledelsen, efter de torsdag aften, i forbindelse med deres møde i socialudvalget, aflagde stedet et besøg, hvor de spiste sammen med beboerne og blev vist rundt.

- Der var meget stor ros fra udvalget, både til ledelsen og medarbejderne. De arbejder meget målrettet, forklarer formand i socialudvalget Gitte Johansen (V) efter besøget, der blev planlagt i sidste måned.

Det skete efter, at Socialtilsyn Øst besluttede at forlænge det skærpede tilsyn på stedet med yderligere tre måneder og desuden udstede fire nye påbud, der blandt andet gik på, at Finderuplund skulle dokumentere, at der var blevet gennemført borgerrettede aktiviteter, kompetenceudvikling af medarbejderne og istandsættelse af de fysiske rammer, ligesom der skulle sendes en konkret plan for rekruttering af en ny leder.

For en måned siden var der stor utilfredshed med situationen på Finderuplund i udvalget, men ifølge formanden er der nu blevet iværksat flere positive tiltag.

- De har malet og fået nye gulvtæpper. De har haft besøg af nogle ergoterapeuter i forhold til, om der skal laves nogle foranstaltninger i forhold til tilgængeligheden på stedet, der er blevet sat noget undervisning i gang for medarbejderne, og der er lavet aktivitetsplaner, og så er der blevet slået en stilling op til en ny leder derude, forklarer Gitte Johansen og henviser til lederposten, der har været præget af stor udskiftning.

Planen var oprindeligt at vente med at slå stillingen op, til beboerne flyttede ind på det nye botilbud i Hyldens Kvarter i Høng, der er ved at blive bygget, da det kan være svært at få besat en lederpost på et så lille sted som Finderuplund, forklarer formanden og tilføjer, at stillingen nu er blevet slået op som en lederstilling til det nye botilbud, men med start på Finderuplund.

Omkring omfanget af aktiviteter til borgerne på stedet, som tilsynet har kritiseret for at være begrænset, siger formanden:

- Der er både drivhuse, og der stod også staffelier. De prøver hele tiden at aktivere. Det, synes jeg, var meget tydeligt.

På mødet torsdag fremlagde centerchefen for misbrug og socialpsykiatri Randi Brodin desuden en generel status på Finderuplund og en specifik status på arbejdet med tilsynets påbud, og ifølge Gitte Johansen skulle Finderuplund, fredag, aflevere deres redegørelse til tilsynet.

- Så må vi se, hvad tilsynet siger, siger hun.

Situationen på Finderuplund vil igen blive drøftet i udvalget i oktober.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk