16. juli 2019
Lørdag blev der for fjerde gang holdt »Byg bro med brikker« på Ubby Bibliotek. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Lørdag blev der for fjerde gang holdt »Byg bro med brikker« på Ubby Bibliotek. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ferie er lig brætspil i Ubby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ferie er lig brætspil i Ubby
Kalundborg - 09. februar 2019 kl. 17:24
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klassiske brætspil kom lørdag til ære og værdighed igen, da Ubby Bibliotek var vært for brætspilsarrangementet »Byg bro med brikker«.

Det er kun omkring halvanden år siden, at Hvidebæk Lokalråd og Ubby Bibliotek begyndte at arrangere brætspilsdage i vinter- og efterårsferierne, men arrangementerne er hurtigt blevet populære.

- Flere af børnene vender tilbage ferie efter ferie, men der er også mange nye ansigter i blandt os i dag. Da vi arrangerede »Byg bro med brikker« første gang, var vi kun 20 deltagere og to instruktører, men de efterfølgende gange har vi haft tæt på fuld hus hver eneste gang, og denne gang sætter vi rekord med hele 14 instruktører, fortæller sognepræst og brætspilsentusiast Peter Michaelsen, der er tovholder for arrangementet.

Det var klassiske brætspil som Othello, Kalaha og Dam, samt mindre kendte spil som Pentomino, Trax og japansk dyreskak, som lørdag blev spillet i Ubby Bibliotek.

Det sidste spil var Hans Rørbech fra Kalundborg instruktør i, og han havde oven i købet selv lavet flere af de brætspil, som der blev spillet med på biblioteket lørdag.

- Japansk dyreskak er et glimrende spil, der blandt andet er populært blandt skakspillere. Desværre er det meget dyrt at bestille hjem fra Japan, så jeg har skåret mine egne brikker i træ, og kopieret de rigtige billeder over på, forklarede instruktøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk