21. juni 2021
Et af de nye arbejder fra Lotte Hempels hånd. Det - og mange andre - kan ses i pinsen i Lotte Hempels sommerhus på Bjerge Nordstrand.
gallery icon

Se billedserie

Et af de nye arbejder fra Lotte Hempels hånd. Det - og mange andre - kan ses i pinsen i Lotte Hempels sommerhus på Bjerge Nordstrand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farverig pinse i Hempels feriehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farverig pinse i Hempels feriehus
Kalundborg - 18. maj 2021 kl. 08:47

Af Bjarne Robdrup
Hun kalder sig selv visuel naturformidler, og holder vi fast i hendes egne ord, udtrykker hun en »malerstil, der er koloristisk og ekspressiv«. Og det kan man ikke være meget uenig i.

Lotte Hempel, billedkunstner, er inspireret af former, farver og lyset. For hende er naturen en evig inspirationskilde, ikke mindst, og det er der jo meget logik i med bopæl i Danmark, nordisk natur.

Hempel er her og der og mange vegne, men i pinsen er hun, hvad man politisk ukorrekt må sige, herre i eget hus på Bjerge Nordstrand. Og ingen pinse uden en offentlig udstilling i det hyggelige feriehus på Lyngsandet 11, fra 22. til 24. maj fra 11 til 17.

Nye arbejder vises frem
Billederne er den stil, vi kender hende, og det er nye arbejder, hun viser frem.

- Og som jeg glæder mig til at vise. Alle og enhver er velkommen, tilføjer hun.

Kunstanmelder Tom Jørgensen har skrevet følgende:

Hvad enten Lotte Hempel observerer fra afstand eller går helt tæt på motivet, og hvad enten hun viser storladne og barske landskaber eller mere føjelige og blide, bliver hun aldrig sentimental i skildring af den nordiske natur. Nogle helt andre tillægsord trænger sig på; frisk, naturlig, robust, indlevende og givende. Tillægsord, der beviser, at Lotte Hempel er en rigtig god landskabskunstner.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk