21. juli 2019
Jobcenter Kalundborg leverer også for 2018 et flot »regnskab« med baggrund i færre ledige. Foto: Kalundborg Kommune
Jobcenter Kalundborg leverer også for 2018 et flot »regnskab« med baggrund i færre ledige. Foto: Kalundborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre unge på forsørgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre unge på forsørgelse
Kalundborg - 22. februar 2019 kl. 05:58
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ledigheden faldt i Kalundborg Kommune i 2018. Det indebærer færre udgifter til forsørgelse og større skatteindtægter.

Og for de unge er der også sat tal aktuelle på:

Fra december 2017 til december 2018 er antallet af unge på offentlig forsørgelse reduceret fra 883 personer til 825 personer. Altså et fald på 58 personer.

Det samlede fald i ledigheden indebærer også færre kommunale udgifter til forsørgelse. Det endelige tal for 2018 ligger formentlig i omegnen af 13 millioner kroner.

Nøgletallene på den arbejdsmarkedspolitiske strategis fokusområder, som det udtrykkes administrativt, viser, at der over en årsperiode - som angivet - har været et fald i antallet af Kalundborg-borgere på offentlig forsørgelse. Tallene omfatter ikke borgere på førtidspension og efterløn.

Antallet af borgere på offentlige forsørgelse i forhold til budgettet forventes dermed at holde, som det fremgår af den orientering om udviklingen på arbejdsmarkedet, der er lagt frem i økonomiudvalget fra slutningen af januar 2019.

Den arbejdsmarkedspolitiske strategi for 2018-2021, vedtaget sidste år, koncentrerer sig om tre centrale mål og indsatsområder:

- De unge skal i uddannelse og job.

- Virksomhederne skal kunne få nødvendig og kvalificeret arbejdskraft.

- Udsatte ledige skal hjælpes tættere på job - og syge skal fastholdes i job.

Tallene for ledigheden blandt de unge peger i den rigtige retning.

Samtidig, viser tallene, er der sket en reduktion i aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere og en stigning i uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere.

Omkring virksomhedernes tilgang til nødvendig og kvalificeret arbejdskraft er relationerne mellem virksomhederne og kommunen fra 2017 til 2018 steget (forbedret) med 1,1 procentpoint.

Udsatte ledige skal hjælpes tættere på job - og syge skal fastholdes i job: Antallet af udsatte ledige er stort set uændret fra 2017 til 2018, vier tallene.

Der er sket forskydninger mellem de enkelte ydelsesgrupper, og tallene viser, at antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere er faldet.

På baggrund af den aktuelle udvikling omkring antallet af borgere på offentlig forsørgelse i 2019, forventer Jobcentret, at den økonomiske ramme på området overholdes i 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk