15. december 2018
Færre ledige og tiltag udsprunget af Jobcenter Kalundborg har bidraget til et flot regnskab for Kalundborg Kommune i 2017.
Færre ledige og tiltag udsprunget af Jobcenter Kalundborg har bidraget til et flot regnskab for Kalundborg Kommune i 2017.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre syge og flere på job udløser kanon-regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre syge og flere på job udløser kanon-regnskab
Kalundborg - 14. marts 2018 kl. 11:57
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere kom i arbejde og færre blev syge. Det er en af flere positive forklaringer på det overraskende store overskud, som Kalundborg Kommune kom ud af 2017 med.

Den ordinære drift udløste et overskud på næsten 240 millioner kroner i 2017, og ved årets afslutning var der 66,9 millioner kroner mere i kassen end et år tidligere. Det forventede overskud var på blot knap tre millioner kroner.

Det viser hovedtallene for et årsregnskab, som økonomiudvalget behandler i dag, onsdag.

Borgmester Martin Damm (V) betragter resultatet som tilfredsstillende. Men omstændighederne omkring resultatet er han endog meget glad for.

- Der er jo ingen grund til at kippe med flaget, hvis et overskud er baseret på låneoptag. Men det er der i høj grad, når vi konstaterer, at flere ledige kom i arbejde i 2017. Og samtidig var der færre syge. I begge tilfælde har det afstedkommet færre udgifter for den kommunale kasse. Det er omstændigheder, der både er positive for de mennesker, det berører, og for fællesskabets samlede økonomi.

Aktuelt - ved udgangen af februar - er der knap 300 millioner kroner i Kalundborgs pengekasse. Men forude venter en »kærlig hilsen« fra staten:

- Vi skal tilbagebetale 59 millioner kroner til statskassen i for meget modtaget selskabsstat. Det betyder også, at vi - netto - kommer til at forbruge af kassebeholdningen i 2018. Så kan vi glæde os over, at vi har pengene selv og ikke skal ud at låne. Det er et privilegium, mange kommuner ikke er i nærheden af, siger Martin Damm.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk