15. december 2018
64-årige Anker Kragh har mange gode minder fra Sejerøfærgen. Nu skal tiden i stedet bruges på børnebørnene og frivilligt arbejde i Vallekilde, hvor han blandt andet passer vandværket.  Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

64-årige Anker Kragh har mange gode minder fra Sejerøfærgen. Nu skal tiden i stedet bruges på børnebørnene og frivilligt arbejde i Vallekilde, hvor han blandt andet passer vandværket. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færgens Anker takker af efter 35 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færgens Anker takker af efter 35 år
Kalundborg - 17. maj 2018 kl. 11:29
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I over tre årtier har Anker Kragh huseret i det højlydte maskinrum på Sejerøfærgen, men torsdag siger han farvel til sin arbejdsplads gennem næsten 35 år.

Den mangeårige maskinmester er afklaret med sin beslutning om at gå på pension, selvom han lige skal vænne sig til tanken om ikke længere at gå og passe maskineriet og motorerne nede under bildækket.

- Nu fylder jeg jo snart 65, og så har jeg det egentlig godt med at sige farvel. Men man når da at få et særligt forhold til sådan en færge og ikke mindst de mennesker, der bruger den og har den som livsnerve. De faste passagerer kender jeg jo efterhånden lige så godt som resten af besætningen, siger Anker Kragh.

Noget af det mest spændende, han har været med til, var, da den gamle Sejerøfærge skulle udskiftes i 1998. Da var han selv med til at bygge den nye færge op og fragte den fra værftet i Esbjerg til Havnsø.

Og da så den gamle færge blev solgt til Bahamas som fragtskib, så sejlede Anker Kragh også med til østaten for at aflevere den.

- Skipperen forlangte at få en med, som kendte maskinen, og det måtte man jo sige, jeg gjorde. Det tog tre uger at sejle derover, og så kunne vi holde lidt ferie der bagefter, husker Anker Kragh.

Maskinmesterens farvelmarkeres med en afskedsreception på Sejerøfærgen på Sejerø torsdag eftermiddag.

Læs mere i Nordvestnyt

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk