17. januar 2021
Det var formand for teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune Jakob Beck Jensen (V), der klippede det røde bånd og indviede det nye fælleshus i Havneparken i Kalundborg.
gallery icon

Se billedserie

Det var formand for teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune Jakob Beck Jensen (V), der klippede det røde bånd og indviede det nye fælleshus i Havneparken i Kalundborg.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælleshus indviet med kaffe og blæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælleshus indviet med kaffe og blæst
Opdateret 21. februar 2020 kl. 18:10
Kalundborg - 21. februar 2020 kl. 17:37
Af Anna Egeris Karstoft

Trods bidende kulde og blæst, var der fredag eftermiddag sort af mennesker i Havneparken i Kalundborg, hvor det længe ventede fælleshus og området omkring blev indviet med taler, kaffe og newzealandsk tærte.

- Jeg tror godt, vi alle sammen kan mærke, at der er behov for et sted at komme ind i læ her i Havneparken, sagde formand for miljø- og teknikudvalget Jakob Beck Jensen (V) i sin tale, inden han indledte gildet ved at klippe et rødt bånd over foran døren til fælleshusets café, der også fredag bød folk indenfor for første gang.

Fælleshuset på 180 kvadratmeter indeholder et offentligt picnic-rum med en håndvask og gratis wifi, to toiletter og et handicaptoilet samt en café på omkring 65 kvadratmeter, som Shaun Gamble fra Costa Kalundborg Kaffe forpagter.

De mange fremmødte skyndte sig da også ind i caféen efter den officielle indvielse, hvor de stod som sild i en tønde, imens der blev serveret lun kaffe og new zealandske partypies.

Caféen er blevet indrettet med små caféborde, farvestrålende lamper og et stort kafferisteri, som kommer til at fungere som et åbent værksted.

- Jeg glæder mig til at dele det med jer, sagde Shaun Gamble i sin tale efter at have budt velkommen på newzealandsk.

Oprindeligt kommer forpagteren nemlig fra New Zealand, og derfor vil produkterne i caféen også være inspireret af både hans hjemland og lokalområdet Røsnæs.

Picnic-rummet kommer til at holde åbent kl. 9-20, med udvidede åbningstider til sommer. Café Costa Kalundborg vil i første omgang holde åbent i weekenderne kl. 11-16.

Sidst blev en interaktiv væg, som Novo Nordisk har sponsoreret, præsenteret, da Jakob Beck Jensen dystede mod kommunalbestyrelsesmedlem Aase Due (S) i e-squash. Væggen, der er blevet placeret lige ved siden af fælleshuset, skal inspirere til fysisk aktivitet.

Forsinket med et halvt år

Oprindelig var det planen, at huset skulle stå færdigt i august.

Men byggeriet viste sig både at være mere besværligt og mere tidskrævende end først forventet.

Blandt andet var byggegrunden særligt udfordrende i forhold til fundering, ledninger og terrænarbejdet, hvilket alt sammen har forsinket byggeriet med et halvt år.

De besværlige byggeforhold på havnen er blandt andet også skyld i, at projektet er blevet 1,5 millioner kroner dyrere end først antaget.

Fælleshuset og indretningen af de omkringliggende arealer var således oprindeligt budgetteret til 2,5 millioner kroner, men endte med at koste 4 millioner kroner.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk