19. april 2019
En meget beæret Jan Sylvest Jensen fik Kondensatprisen overrakt af raffinaderidirektør Jofrid Klokkehaug. Med prisen følger 40.000 kroner. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

En meget beæret Jan Sylvest Jensen fik Kondensatprisen overrakt af raffinaderidirektør Jofrid Klokkehaug. Med prisen følger 40.000 kroner. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fægte-ildsjæl tog Kondensatprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fægte-ildsjæl tog Kondensatprisen
Kalundborg - 18. september 2018 kl. 17:10
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er måske gået lidt inflation i ordet ildsjæl, men Jan Sylvest Jensen fra Kalundborg Fægteklub passer 100 procent på den klassiske definition: Èn, der virkelig brænder for sit virke.

Han er primus motor for en stærk fægteklub i Kalundborg, og så har han lagt en stor indsats i arbejdet med at få etableret den nye idrætshal Spiralen i Kalundborg. De to ting er dét, der tirsdag eftermiddag udløste, at Jan Sylvest fik overrakt Kondensatprisen af raffinaderidirektør Jofrid Klokkehaug ved et arrangement i Equinor Refinings kantine på Melbyvej, hvor der deltog cirka 75 ved prisuddelingen.

Der var enighed om indstillingen i priskomiteen bestående af borgmester Martin Damm, redaktør på Nordvestnyt Jakob Erhardt Pedersen og rektor fra Kalundborg Gymnasium Peter Abildgaard. I begrundelsen lyder det blandt andet, at Jan Sylvest Jensen igennem mange år har brændt for fægtesporten. Han er tidligere militær fægtemester og elitefægter med mange flotte resultater, men er i dag mest kendt som en ildsjæl, der arbejder for at fremme sporten på landsplan og i Kalundborg.

Jan Sylvest flyttede med familien til Kalundborg fra Holbæk - fordi hustruen Annette Knudsen, der er herfra, lokkede ham - og fik gang i klubben i februar 2006. Jan Sylvest Jensen er formand for Dansk Fægteforbund og primus motor i den lokale klub, hvor Kim Auerbach er formand.

Prismodtageren var 16 år, da han første gang, på Odsherred Gymnasium, prøvede at fægte, og han var hurtigt fanget og har udviklet en elegant, effektiv og nærmest arrogant fægtestil, hvor han koncentreret og smilende demonstrerer, at han er lynhurtig i tanke og handling. Hvis man som Jan Sylvest Jensen ser fægtning som lynskak, så ser han ud til at være nogle træk foran sin modstander. Og han er også en yderst kompetent og venlig instruktør.

Kalundborg Fægteklub, som ligger stabilt på cirka 30 medlemmer, er en breddeklub for alle fra miniorer til veteraner og for begge køn med fægtere fra motionister til sub-elite. Der er fokus på fægteglæde og motivation, og træning i Spiralen på mandage, onsdage og torsdage skal være sjov, hyggelig og udfordrende.

Klubben får i øvrigt ofte besøg af gæstefægtere, der træner med - dygtige folk, der viser fægtesporten på højt niveau og er med til at motivere medlemmerne af den lokale klub, som også er gode til at komme ud og vise fægtesporten frem ved diverse arrangementer i lokalområdet.

Efter prisoverrækkelsen var der et musikalsk indslag ved Agnes & Oscar fra Kalundborg Musikskole.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk