22. juni 2021
Mandag var borgmester Martin Damm (V) med til at åbne FGU Nordvestsjællands afdeling i Svebølle, hvor han klippede det røde bånd.
gallery icon

Se billedserie

Mandag var borgmester Martin Damm (V) med til at åbne FGU Nordvestsjællands afdeling i Svebølle, hvor han klippede det røde bånd.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FGU i Svebølle fik klippet navlestrengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FGU i Svebølle fik klippet navlestrengen
Kalundborg - 12. august 2019 kl. 16:58
Af Anna Egeris Karstoft

Mandag var den første skoledag nogensinde på FGU Nordvestsjælland.

Den nye forberedende grunduddannelse i Nordvestsjælland åbnede nemlig sine tre afdelinger i Kalundborg, Odsherred og Holbæk Kommuner.

På afdelingen i Svebølle, der ligger i de bygninger, hvor produktionsskolen tidligere lå, forløb åbningen blandt andet ved, at borgmester Martin Damm (V) kappede »navlestrengen« til den nye uddannelse foran skolens 150 nye elever, da han klippede det røde bånd.

Den forberedende grunduddannelse er blevet etableret landet over på baggrund af en politisk aftale fra 2017, og den henvender sig til unge mellem 16 og 25 år, som har brug for et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen til at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse.

Skoleleder på FGU Nordvestsjællands afdeling i Svebølle Jimmi Jensen holdt en tale ved åbningen af den nye uddannelse, der blandt andet erstatter den nu lukkede produktionsskole.

- Jeg synes, det er et historisk øjeblik lokalt og nationalt. Vi er de allerførste, der skal arbejde med FGU, sagde han til sine kommende elever og tilføjede, at de netop på skolen, i samarbejde med skolens personale, skal finde ud af, hvad de vil, og hvilke drømme de har.

Skolen har tre uddannelsesspor: en produktionsgrunduddannelse (PGU), en erhvervsgrunduddannelse (EGU) og en almen grunduddannelse (AGU), hvor de to første forbereder eleverne til en erhvervsuddannelse og den sidste til en HF eller gymnasiet. Vægtningen af teori og praksis varierer således på sporene.

Det er kommunens ungeindsats, der indstiller de unge til uddannelsen. Egentlig forventede man, at der ville starte 170 elever på den nye FGU i Svebølle, men der er kun startet 150 elever. Direktør Jørgen Ravnsbæk Andersen er dog meget tilfreds.

- Vi er kommet godt fra land. Det har givet en ro på bagsmækken og en basis for at drive det økonomisk, siger han om de 150 nye elever og tilføjer, at der også optages elever løbende.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk