24. september 2020
Efter en kort instruktion var Martin Damm i stand til at betjene den store gravemaskine og tage et stort første spadestik.Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Efter en kort instruktion var Martin Damm i stand til at betjene den store gravemaskine og tage et stort første spadestik.Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et meget stort første spadestik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et meget stort første spadestik
Kalundborg - 10. august 2020 kl. 15:01
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Klostermosen i Kalundborg blev der mandag formiddag taget et meget stort spadestik. Det var borgmester Martin Damm, der klarede det første spadestik til en ny daginstitution med en gravemaskine.

Imens stod en større flok og så på - medlemmer af kommunalbestyrelsen, hovedentreprenør Allan Abkjær, totalrådgiveren Atra Arkitekter samt en række underleverandører og repræsentanter fra administrationen i Kalundborg Kommune.

Daginstitutionen, der kommer til at hedde Buldervang, opføres efter et koncept, der skal bruges flere steder i kommunen og næste gang i Svebølle, fortalte borgmesteren:

- Den nye daginstitution i Kalundborg, der skal være klar i juni 2021, bliver på 1100 kvadratmeter, og den kommer til at koste 26 millioner kroner. De pavillioner, der hidtil er blevet benyttet, er på 647 kvadratmeter, nævnte Martin Damm, som mener, at det bliver en stor forbedring for både børn og personale.

Buldervang får plads til 89 børn, fordelt på 63 børnehavebørn og 26 vuggestuebørn.

- Der er også et meget stort udeareal til daginstitutionen, det er på 5800 kvadratmeter, sagde Martin Damm, som desuden roste institutions-beliggenheden tæt på Lupinvej og Meny for at være »ude på landet og meget tæt på byen« på samme tid.

Den kommende daginstituion i Svebølle, der skal opføres efter samme model som Buldervang - blot lidt større - skal erstatte to nuværende institutioner, Svebølle Børnehave og Viskinge Børnehus.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk