24. september 2021
Camilla Thorning, pressechef, Finans Danmark: - Vi har taget fat i problemstillingen.
Camilla Thorning, pressechef, Finans Danmark: - Vi har taget fat i problemstillingen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et kendt problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Et kendt problem
Kalundborg - 17. maj 2021 kl. 17:47

- Der er ingen tvivl om, at de administrative byrder er blevet tungere for foreninger i takt med, at hvidvaskreglerne er blevet strammet, og vi anerkender, at der er et problem.

Det sagde Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark, til Berlingske tilbage i december 2020. Finans Danmark repræsenterer de fleste danske virksomheder i realkredit- og pengeinstitut-sektoren.

Finans Danmark tog derfor fat på problemstillingen og foreslog en arbejdsgruppe nedsat, der skal kulegrave problemstillingerne:

Langt dyrere
En række foreninger har påpeget, at det bliver en dyr affære for foreninger at have en bankkonto. Priserne skyldes, at hvidvaskreglerne igen og igen er blevet strammet.

Ulrik Nødgaard er tidligere citeret i Berlingske for, at mange foreninger oplever, at dialogen med bank eller sparekasse er blevet alt for bøvlet og bureaukratisk blandt andet på grund ny regulering og skærpet fokus på hvidvask og terrorfinansiering.

Kende kunderne
Hele baggrunden er, at i dag skal pengeinstitutterne kende alle deres kunder, og foreninger bliver derfor i højere grad mødt med krav om forevisning af legitimation, oplysning om, hvem der er de reelle ejere, eller om dem, som styrer foreningen, og andre afklarende oplysninger.

Det giver, er erkendelsen, udfordringer for foreningerne og de involverede, og derfor har bankernes brancheorganisation sat sig i spidsen for at komme med ideer til, hvordan man politisk kan lette byrden for bankerne og dermed de frivillige foreninger.

- Kortene bliver holdt tæt til kroppen, så vi kan desværre ikke sige meget om, hvor processen står eller hvor sagen lander, siger pressechef i Finans Danmark, Camilla Thorning.

Foreninger, myndigheder og Finans Danmark satte sig i februar sammen for at formulere et idekatalog til politikerne, som skal lette de byrder, mange foreninger oplever som følge af hvidvaskreglerne. Efter planen skal arbejdsgruppen afslutte sit arbejde inden sommer.

Klar til løsninger
- Bankerne er klar til at finde løsninger sammen med foreningerne, så der kan blive taget hånd om de udfordringer, reglerne giver. Men det kræver, at man også politisk er klar til det. Man skal være klar til at lette kravene til bankerne - så de kan lette kravene til foreningerne - uden at bankerne bliver straffet for det efterfølgende, sagde Finans Danmarks administrerende direktør, Ulrik Nødgaard, i en pressemeddelelse fra februar.

BR

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk