8. april 2020
Holbækvej bliver igen åben i begge retninger den 20. december efter næsten et halvt års renoveringsarbejde. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Holbækvej bliver igen åben i begge retninger den 20. december efter næsten et halvt års renoveringsarbejde. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et halvt års renoveringsarbejde lakker mod enden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et halvt års renoveringsarbejde lakker mod enden
Opdateret 11. december 2019 kl. 10:22
Kalundborg - 11. december 2019 kl. 09:58
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter næsten et halvt års renoveringsarbejde kan man fra den 20. december igen køre i begge retninger på Holbækvej. Her afsluttes nemlig det arbejde, som Jerslev-entreprenørvirksomheden Benny Petersen A/S har udført for Kalundborg Kommune og Kalundborg Forsyning siden juli.

Helt efter planen skal man dog vente lidt, før vejstykket fremstår helt funklende nyt. Det øverste lag asfalt, slidlaget, lægges nemlig først til foråret, så vejen når at »sætte sig«. Det fortæller kommunens projektleder Jan Krause.

- Asfalten bliver lagt henover en uge i marts, siger han.

Der etableres midlertidig afstribning af vejen, der gøres endelig, når slidlaget kommer på, lige som at fodgængerfeltet ved Stejlhøj og beplantningen ind mod kolonihaverne på Holbækvej også først gøres færdig til foråret. Men den 20., som er fredag i næste uge, vil bløde trafikanter kunne færdes langt sikrere på den nyrenoverede strækning, hvor der er kommet cykelsti og nyt fortorv.

Der kommer også nye gadelamper, lige som at Kalundborg Forsyning allerede er færdig med at udskifte fjernvarmerør og vandledninger fra 1980'erne med nye, forbedrede rør.

- Det vigtigste var, at få vejen åbnet igen til den 20. (som også er den dato, der har stået på de gule skilte ved renoveringsarbejdet, red.), siger Jan Krause, der i samme ombæring sender roser af sted til Benny Petersen A/S.

- Jeg er sgu imponeret over entreprenørarbejderne. De har virkelig knoklet, også selv om vejret ikke altid har været lige godt, og det har regnet temmelig meget, siger han.

Sidstnævnte er en underdrivelse. Således blev november 2019 ifølge DMI den vådeste måned i de mange år, hvor der er målt nedbørsmængder i Danmark.

Også naboerne og samarbejdet med Kalundborg Forsyning får ros med på vejen.

- Naboerne har været rigtig positive, trods de gener arbejdet åbenlyst har betydet for dem. Samarbejdet med Kalundborg Forsyning har desuden fungeret upåklageligt, siger Jan Krause.

Lidt presset vil den beskedne projektleder gerne indrømme, at projektet er forløbet tilfredsstillende.

- Indtil videre er det da gået meget godt, siger han.

Også på Slagelsevej åbnes der for normal trafik den 20. december.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk