23. oktober 2019
Når renoveringen er færdig vil der være decideret cykelsti på Holbækvej samt en drejebane, når man skal ned af Stejlhøj. Foto: Kalundborg Kommune
Når renoveringen er færdig vil der være decideret cykelsti på Holbækvej samt en drejebane, når man skal ned af Stejlhøj. Foto: Kalundborg Kommune
Foto: Birgitte Kofod Møller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et halvt år med ensretning af hovedfærdselsåre nærmer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et halvt år med ensretning af hovedfærdselsåre nærmer sig
Kalundborg - 23. maj 2019 kl. 13:24
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de store indfaldsårer til Kalundborg by, Holbækvej, står foran en omfattende renovering. Det kommer til at få store konsekvenser for de trafikanter, der benytter sig af den del af vejen, der, hvis man kører ind mod byen, starter efter rådhuset og fortsætter ned til rundkørslen ved Meny.

- Vejen bliver ensrettet ind mod byen. Det betyder, at trafikanter, der skal ud af byen, skal køre af Rynkevangen, op forbi den nye station (Kalundborg Øst, red.) og ud ved Kåstrup-rundkørslen, forklarer Jan Krause, projektleder ved Team Vej og Park i Kalundborg Kommune.

Byggepladsen forventes etableret den 14. juni og gravemaskinerne forventes at gå i jorden tre dage senere. Arbejdet starter ved rundkørslen for enden af Nørre Alle tæt på Meny.

- Rundkørslen bliver delvist spærret indtil midt i august. I den periode vil man på forskellige måder bliver ledt rundt om eller igennem rundkørslen, blandt andet via store plader på græsset man kan køre på, og på et tidspunkt vil man også blive ledt gennem F24 (tankstationen på hjørnet, red.), siger Jan Krause.

Der vil ikke komme krav om at sætte farten ned i forbindelse med arbejdet.

- Hastigheden bliver ikke sat ned, men man skal tage hensyn, blandt andet ved den nye station, hvor vejen er hævet, siger Jan Krause.

Arbejdet forventes at vare året ud, mens den endelig afslutning med slidlag forventes færdig i foråret 2020.

Det omfattende arbejde på Holbækvej skyldes dels, at kommunalpolitikerne har besluttet at renovere Holbækvej i tre etaper. Man starter med det, man har kaldt strækning 2, der løber fra rundkørslen ved Nørre Alle til omkring 100 meter efter frakørslen ned ad Stejlhøj.

Strækning 1 løber fra rundkørslen Slagelsevej/Sct. Jørgensbjerg/Holbækvej til rundkørslen ved Nørre Alle, mens Strækning 3 er det sidste stykke af vejen op til Kåstrup-rundkørslen. Der er endnu ikke tidsplan for Strækning 1 og 3.

Udover renoveringen af selve vejen går Kalundborg Forsyning også i gang med at lægge vand- og fjernvarmerør i Holbækvej. I den forbindelse oplyser forsyningen, at arbejdet vil betyde, at der vil blive lukket for varmen nogle dage, og at de fleste lukninger vil ske i tidsrummet 8-16.

Der vil komme informationsskilte op i forbindelse med ensretningen af Holbækvej, oplyser Jan Krause.

- Vi er ved at lave skilte, der fortæller om arbejdet, hvordan man skal køre, og der vil i den kommende tid blive informeret yderligere om projektet, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk