26. november 2020
Esbern Snare har stadigvæk kun et enkelt øje, men øjet bliver snart limet på igen. Foto: Eva Lyng Johansen
gallery icon

Se billedserie

Esbern Snare har stadigvæk kun et enkelt øje, men øjet bliver snart limet på igen. Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Esbern Snare får snart to øjne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbern Snare får snart to øjne igen
Kalundborg - 09. oktober 2019 kl. 10:31
Af Eva Lyng Johansen

Statuen af Kalundborgs Grundlægger Esbern Snare på Torvet i kalundborg har et stykke tid kun kunne skue med et enkelt øje ud i fremtiden, da han har mistet det højre øje, som er udført i blå granit.

I weekenden fand nogle pokémonspillere imidlertid øjet på mellem nogle parkerede bilet på Torvet, og de overdrog det til en lokal mand i området.

Han kontaktede Ole Glahn (R), formand for kultur- og fritidsudvalget, som siden slutningen af september har været på udkig efter øjet. Ole Glahn hentede øjet hjemm hos manden.

I mandags mødtes Ole Glahn, kulturchef Jane Hald og kunstner Erik Warming ved Esbern Snare statuen, og det tyder på, at øjet er faldet ud af af sig selv, fordi limen er blevet opløst.

- Symbolsk tænkte vi jo, at det kunne være at Esbern Snare havde mistet øjet, fordi han ikke kunne tåle at se de klimaudfordringer, som fremtiden byder på, siger Ole Glahn.

Statuen af Esbern Snare blev sat op på initiativ af slagtermester Erik Nielsen i 1997, og i 2015 blev statuen 18 års fødseldag fejret.

Den højt anerkendte, lokale billedhugger Erik Varming fik fri4 hænder til at lave statuen, hvor der er anvendt flerfarvet granit.

Esbern Snare er fremstillet som høj og slank, blid kirke-bygmester, udstyret med passer, vinkel og loddesnor i bly, samt et skjold med indlagt allike, fuglen der har givet Kalundborg sit navn, og et hjortegevir, Hvide-slægtens heraldiske tegn.

De stirrende øjne har Erik Warming lavet efter inspiration fra en kirke i Lucca i Italien, hvor der sidder figurer med stirrende øjne.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk