20. juli 2019
Niels Jørgensen, bestyrelsesformand for Kalundborgegnens Erhvervsråd:  - Vi har bedt udviklingscjhef Jens Lerager om at varetage nogle af Hans Søies opgaver i en overgangsperiode. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Niels Jørgensen, bestyrelsesformand for Kalundborgegnens Erhvervsråd: - Vi har bedt udviklingscjhef Jens Lerager om at varetage nogle af Hans Søies opgaver i en overgangsperiode. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsdirektør blev fyret og fritstillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsdirektør blev fyret og fritstillet
Kalundborg - 30. august 2018 kl. 12:53
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens formanden for Kalundborgegnes Erhvervsråd, Niels Jørgensen, ikke ønsker at knytte yderligere kommentarer til det faktum, at erhvervsdirektør Hans Søie onsdag stoppede pr. dags dato, lægger direktøren ikke skjul på, at han onsdag morgen blev afskediget og fritstillet.

arrow Læs også: Ny erhvervsdirektør skal findes

- Der var aftalt morgenmøde med bestyrelsesformand Niels Jørgensen med henblik på gennemgang af dagsordenen til det kommende ordinære bestyrelsesmøde. Det er helt faste møder med indbyggede rutiner, hvor de sager, der skal orienteres om eller behandles i bestyrelsen, gennemgås. Det var ved indgangen til dette møde, at Niels Jørgensen meddelte mig, at jeg var afskediget - og fritstillet. Det betyder, at jeg pr. dags dato kunne forlade jobbet, efter at have ryddet mit kontor og afslutte de sager, der umiddelbart kan afsluttes, siger Hans Søie - og han fortsætter:

- Jeg har som leder gennem mange år erfaring - og fuld respekt - for, at en bestyrelse kan træffe beslutning om, at nu skal der nye øjne på posten. Niels Jørgensen sagde, at bestyrelsen ønsker en leder med en mere udadvendt profil. Også det har jeg fuld respekt for. Sådan er vilkårene, tilføjer Hans Søie, der blev ansat som erhvervsdirektør i Kalundborg 1. november for knap to år siden.

Du var kommunaldirektør i Holbæk og blev fyret, og nu er du fritstillet i Kalundborg. De seneste år har vel været ekstraordinært hårde på det personlige plan?

- Som sagt, man skal kende vilkårene, når man søger og får tilbudt en ledelsesposition. men det er da klart, at Niels Jørgensens meddelelse kom bag på mig, siger Hans Søie, som finder glæde i, som han udtykker det, at der var stor tilfredshed med de ændringer, han skabte i Holbæk, ligesom Niels Jørgensen betonede, at Søie havde bidraget til nogle løsninger i Kalundborg, sådan som det også fremgår af den kortfattede pressemeddelelse onsdag formiddag.

Hans Søie er 62 år og bosat i Kalundborg Kommune. Han erkender, at han ikke, endnu, kan se sig selv i en pensioneret rolle.

- Nej, jeg kunne godt forestille mig, at jeg ville søge en ny stilling. Ældre er jeg jo ikke.

Han ønsker ikke drøfte de økonomiske vilkår i forbindelse med opsigelsen.

- Men det, der følger med efter gældende kontrakt, er ikke i den forstand et større beløb, siger han.

Bestyrelsesformand Niels Jørgensen oplyser, at projekt- og udviklingschef Jens Lerager er blevet bedt om at varetage nogle af Hans Søies opgaver i en overgangsperiode, indtil bestyrelsen - hurtigst muligt - har udpeget en ny erhvervsdirektør.

- Hvornår det sker præcist, kan jeg i sagens natur ikke sige noget om endnu, siger Niels Jørgensen.

arrow Direktør for erhvervsrådet stopper øjeblikkeligt
30. august 2018 kl. 11:14 Opdateret: kl. 11:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk