17. september 2021
Havmøller i Jammerland Bugt?
Havmøller i Jammerland Bugt?
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Energiselskab forventer at havmøller bygges fra 2023

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Energiselskab forventer at havmøller bygges fra 2023
Kalundborg - 04. august 2021 kl. 12:28
Af Bjarne Robdrup

Den private projektudvikler European Energy A/S forventer, at Energistyrelsen, der alene træffer den endelige afgørelse, er klar med en etableringstilladelse til mindst 40 havmøller i Jammerland Bugt senest ved udgangen af 2022.

Det vil i givet fald betyde, at European Energy A/S vil kunne påbegynde opførelse af havmøller i det efterfølgende år, 2023.

Det lægger selskabet ikke skjul på, selvom der dels forestår tillæg til VVM-undersøgelse for bugten - dels en offentlig høringsfase.

Mathias Aarup Berg, kommunikationsrådgiver i European Energy A/S:

- Det er en omfattende proces at etablere en havvindmøllepark, og vi håber på at kunne indsende vores tillæg til VVM-redegørelsen til Energistyrelsen inden årets udgang. Vores arbejde med at forberede Jammerland Bugt-projektet sker i et tæt samarbejde med en række aktører, herunder Energistyrelsen, og det tager tid at få det endelige papirarbejde på plads.

- Når det er sagt, så arbejder vi meget målrettet med at få møllerne rejst snarest muligt, så de kan være med til at understøtte den grønne omstilling af Danmark, herunder også Folketingets nye klimamål for 2025.

Er European Energy i gang med at forhandle med mølleproducenter?

- Det kan jeg bekræfte, ja, siger Mathias Aarup Berg.

Borgergruppen Beskyt Jammerland Bugt skriver på sin medlemsside, at »det er forhåbentlig ikke en skinproces (dvs. en sagsbehandling, som udadtil skal fremstå som retfærdig og uvildig, men hvor resultatet er givet på forhånd), vi, kommunen og mange andre her er vidne til ...?

Den fortsætter:
»Jamen jamen, der er mange punkter derom, der ikke er afklaret, og mange punkter, hvor man (European Energy A/S) ikke har leveret de ved den offentlige høring ønskede data - data, som er nødvendige for en kontrol af mulige påvirkninger af miljøet!

Så medmindre man har en underhåndsaftale med Energistyrelsen om at blæse på kontrol og blæse på kvaliteten i den indtil videre fremlagte miljøredegørelse, forekommer det noget besynderligt med denne »optimisme««.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk