19. oktober 2021
Equinor har indgået aftale med Klesch koncernen om salg af selskabets raffinaderiaktiviteter i Danmark.
gallery icon

Se billedserie

Equinor har indgået aftale med Klesch koncernen om salg af selskabets raffinaderiaktiviteter i Danmark.
Foto: N.N.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En mindre og en stor milepæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

En mindre og en stor milepæl
Kalundborg - 20. september 2021 kl. 18:03
Af Ulrik Reimann

fredag den 24. september er det planen, at man afslutter den igangværende nedlukning af en del af en del af Equinor Refining Denmarks produktionsanlæg, nærmere bestemt visbreakerdelen.

- Det er gået helt som planlagt, og vi har ikke fundet noget ekstraordinært. Derfor forventer vi at være klar til tiden med at sætte anlægget i drift igen, fortæller finans- og kommunikationschef Charlotte Balslev.

På Kalundborg-raffinaderiet er man også lige nu i gang med en væsentligt større opgave, som er at klargøre til Klesch-overtagelsen.

Norske Equinor har indgået en aftale om at sælge sin raffinaderi- og terminal­virksomhed i Danmark til Klesch koncernen, og i den forbindelse er det afgørende vigtigt, at aftalen mellem Equinor og Klesch godkendes af de danske konkurrencemyndigheder.

- Den del er vi i proces med lige nu. Det vil sige, at det behandles, og at vi venter på en godkendelse. Det er helt normal praksis, og vi forventer et svar senest den 29. oktober, som er fristen for due diligence, oplyser Charlotte Balslev.

Due diligence er processen med at undersøge en person, eller en virksomhed, før man underskriver en kontrakt eller en finansiel aftale. Det bruges oftest ved sammenlægninger, akkvisition eller overtagelse af en virksomhed. Hvis en virksomhed køber en anden virksomhed uden at gennemføre en due diligence, vil købersiden efterlade sig selv sårbar over for skjulte ansvar og finanser.

Købet omfatter Equinor Refining Denmark A/S og dets aktiver, som består af et raffinaderi i Kalundborg, terminaler i Kalundborg og Hedehusene samt tilhørende infrastruktur og industriejendomme.

Raffinaderiet i Kalundborg kan behandle 107.000 tønder råolie og kondensat i døgnet. Det producerer benzin, diesel, propan/butan, fyringsolie og fuel-olie, og den årlige produktionskapacitet er op til 5,5 millioner tons olieprodukter.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk