18. oktober 2019
Når man nærstuderer de små ler-gestalter, får man øje på deres særpræg og individuelle karakter.  Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Når man nærstuderer de små ler-gestalter, får man øje på deres særpræg og individuelle karakter. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En hær af små ler-mennesker på kendt vingård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En hær af små ler-mennesker på kendt vingård
Opdateret 08. september 2018 kl. 17:43
Kalundborg - 08. september 2018 kl. 17:21
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hær af små, mørke, tyste, ansigtsløse ler-mennesker, med hver deres karakteristika afspejlet i symboler, har indtaget hovedbygningen på Dyrehøj Vingård ved Kalundborg.

Det er billedkunstner og keramiker Martin Nybo Jensen, Nykøbing Sjælland, der er på spil med sin installation »Human Army« med 80 små ler-figurer, og Galleri Gry fra Kalundborg står bag udstillingen.

- Det handler om det individuelle menneske og de menneskelige særpræg midt i det kæmpestore fællesskab, siger Martin Nybo Jensen.

Han er inspireret af den kinesiske Teracotta-hær, en samling af sortbrændte krigerstatuer og heste. Også digt-samlingen »Krigere uden Vaaben« af modstandsmanden Morten Nielsen har inspireret.

Titlen »Human Army« kan lyde som noget med soldater og krig, men ordet human opløser det negativt ladede army, mener kunstneren.

Stoflighed er der masser af, plus et væld af stærke farver og geometriske og abstrakte figurer i fri leg, bevægelse og forskydning i Luise Haugens malerier og collager med crepe- og silkepapir på samme udstilling. Kunstneren er datter af keramiker Dorthe Steenbuch Krabbe, der stammer fra Kalundborg, og maler Arne Haugen Sørensen.

Luise Haugen bryder sine billeder op i geometriske, konkrete farve-elementer, som når man ser i et kalejdoskop, og farver og former forskydes.

- Jeg er meget optaget af processen; det er en samtale, hvor billedet udvikler sig hele tiden, har Luise Haugen tidligere udtalt.

Galleri Grys udstilling kan ses frem til den 23. september.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk